Op zaterdag 16 september a.s. organiseert Stichting Cavia in Bakkeveen een open dag. Deze zal in het teken staan van het 20-jarig bestaan van de stichting, die hiermee tevens geld wil inzamelen voor een nieuw dierenverblijf. Op de locatie in Bakkeveen worden jaarlijks rond de 3000 cavia’s opgevangen. Momenteel staan er zelfs hokken in de keuken, waardoor een extra dierenverblijf noodzakelijk is. Belangstellenden zijn op 16 september van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom op de Kreilen 4 in Bakkeveen om een kijkje te nemen bij de caviaopvang, waar nu ongeveer 150 cavia’s verblijven.

Stichting Cavia
Stichting Cavia viert 20-jarig bestaan met open dag | Foto: Stichting Cavia

Stichting Cavia vangt cavia’s op die om welke reden dan ook worden afgestaan en zoekt een goed tehuis voor deze diertjes. Silvia Flantua startte 20 jaar geleden een kleinschalige caviaopvang in Utrecht. Algauw werden er veel cavia’s bij haar gebracht. Zij richtte een stichting op met meerdere opvangadressen in het hele land. De opvang verhuisde vervolgens naar Westervelde, waar meer ruimte was voor alle cavia’s. Sindsdien is de caviaopvang alleen maar gegroeid; er zijn nu zelfs opvangadressen in Duitsland en België. Op dit moment is Bakkeveen de hoofdlocatie. Hier verblijven de oude cavia’s in het caviadorp, waar zij genieten van een goede oude dag. De cavia’s die voor adoptie beschikbaar zijn, kunnen op woensdag en zaterdag bezocht worden.

Dankzij de vele vrijwilligers die zich de afgelopen 20 jaar hebben ingezet of dat nog steeds doen, heeft Stichting Cavia veel dieren kunnen opvangen. Zonder deze mensen zouden veel gedumpte cavia’s niet geholpen kunnen worden of een ellendig leven hebben. Daarom wil Stichting Cavia het 20-jarig jubileum graag vieren met iedereen die de opvang steunt en een warm hart toedraagt. Iedereen is welkom op de open dag, waar het nieuw ingerichte caviadorp bekeken kan worden en informatie over het houden van cavia’s wordt gegeven. Ook is er een kleinschalige rommelmarkt en zijn er lekkere versnaperingen verkrijgbaar. Donaties voor het nieuwe dierenverblijf zijn van harte welkom.

Op de markt zijn nog enkele plaatsen vrij. Mensen die hier spullen willen verkopen of met een informatiekraam willen staan, kunnen contact opnemen via stichtingcavia@hotmail.com. Een plek op de markt is gratis, maar mensen dienen wel hun eigen tafel mee te nemen.

Persbericht Stichting Cavia