Onze eigen Monique van Dijk, hoofd audiovisueel bij Animals Today, rent aanstaande zaterdagavond de Damloop by Night voor Animals Today! 5 Engelse mijl, 8 Nederlandse kilometer, in het donker. Het doel: dieren helpen.

Damloop by Night
Animals Today-redacteuren lopen Damloop by Night voor goed doel | Foto: Monique van Dijk Armor

Het is voor Monique de eerste keer dat ze 8 kilometer zal lopen. Na drie voetblessures en een knieblessure na een lelijke val op rotsen in Curaçao, tijdens het filmen van de nieuwste Animals Today documentaire, trekt Monique haar hardloopschoenen aan om geld op te halen voor Animals Today! Monique:

“Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen. Daarom doet Animals Today dat! Met dagelijks nieuws, opinie-artikelen, foto- en videoreportages en en korte documentaires. Ik vind het belangrijk dat dieren een stem hebben in onze maatschappij.”

Vrijwilligers
Het team van Animals Today is een zeer betrokken groep mensen, die zich dagelijks op vrijwillige basis inzetten om artikelen te schrijven en reportages te maken, zonder daarvoor iets terug te vragen. Zij hebben allemaal hun baas, gezinsleven en andere verplichtingen, maar kiezen ervoor om zich in hun vrije tijd in te zetten voor de dieren. Monique:

“Ik zet me graag in voor Animals Today, omdat ik weet dat ik op deze manier echt een verschil kan maken voor dieren. Vaak is het moeilijk, zien we nare en verdrietige dingen, maar gewapend met mijn camera zet ik mijn gevoel opzij en zorg ik ervoor dat de wereld kan zien wat er gebeurt met bijvoorbeeld de galgo’s in Spanje, of de honden op Curaçao. Zelf wist ik niet van deze misstanden, totdat ik het met eigen ogen zag. Door dit te tonen aan het publiek, kunnen we mensen motiveren andere keuzes te maken en autoriteiten onder druk zetten om actie te ondernemen.”

Damloop by Night
Monique aan het filmen in een opvang in Spanje | Foto: Monique van Dijk Armor

Het maken van reportages en documentaires kost geld. Daarom heeft Monique een sponsorpagina aangemaakt en hoopt ze geld op te halen voor Animals Today, zodat er meer reportages en documentaires kunnen worden gemaakt.  

Animals Today-eindredacteur Bram Vogels, die tevens hardloopcoach is bij Up4Running, zal Monique zaterdag naar de finish coachen. Bram:

“Ik ben er zeker van dat Monique 8 kilometer kan lopen als ze het rustig aan doet en naar haar lichaam luistert. Omringd door goed gezelschap en wild publiek zijn die 8 kilometer zo achter de rug. waarschijnlijk hoef ik enkel met haar te praten, zodat ze vergeet dat ze aan het rennen is.”

Sponsoren
Wie geeft Monique een steuntje in haar rug en sponsort haar? De opbrengst komt 100% ten goede aan Animals Today, zodat wij nog meer reportages en documentaires kunnen maken om (verborgen) dierenleed aan het licht te brengen. Klik hier om te sponsoren.

Samen sterk voor een mooiere wereld.

©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor