Wanneer dieren ergens weggehaald worden omdat het dierenwelzijn te wensen overlaat, moeten ze uiteindelijk ergens heen. Zo kwamen 417 cavia’s terecht bij Stichting Flappus in Zwolle, die allemaal honger hadden. De dierenopvang riep daarom de hulp in van het publiek voor een donatie. En dat lukte wonderwel.

Hulp voor 417 cavia’s van opvang Flappus in Zwolle
Hulp voor 417 cavia’s van opvang Flappus in Zwolle | Foto: Stichting Flappus Zwolle/Facebook

Op de website van Flappus staat een oproep, met uitleg over de situatie:

“De afgelopen weken hebben we in stilte maar liefst 417 cavia’s uit een onveilige en dieronvriendelijke situatie gehaald. Dit hebben we in samenwerking met een dierenarts en verschillende instanties gedaan. De dieren zijn nu veilig! Maar veel zeugjes zijn zwanger dus het aantal cavia’s groeit nog behoorlijk de komende weken. De eigenaar is hulp aangeboden. Dus dat voelt goed.”

Gelukkig zijn mensen vaak vrijgevig in dit soort situaties. Aan bepaalde zaken was geen gebrek, zoals kooien, bakjes en schuilhuisjes. Maar de boodschappenlijst werd er niet korter van, met onder meer grote pakken weidehooi, en met nadruk veel verse groenten als paprika, witlof, appels en andijvie, sla en boerenkool. Ook verse kruiden als basilicum, peterselie en munt en gedroogde kruiden voor cavia’s waren welkom.

Stichting Flappus Zwolle Facebook

#samenvoordieren

De donaties en hulp stroomden binnen, want de oproep voor de 417 cavia’s is breed opgepikt in de media. Op 7 februari schrijft de stichting:

“We zijn er stil van en eigenlijk ook gewoon overdonderd. De cavia’s en ons werk bij Flappus zijn viraal gegaan. Wat hebben we al veel spullen gekregen op locatie en veel donaties. Voor nu hebben we genoeg hooi en groente. We zullen de donaties zorgvuldig gebruiken voor de opvang van deze cavia’s, alle andere dieren die in de opvang zitten (konijnen, vogels, geiten etc etc) en alle dieren die nog gaan komen. En natuurlijk zullen we de opvangen die een aantal cavia’s overnemen over een aantal dagen ook voorzien van spullen en financiële middelen voor castraties etc. #samenvoordieren daar doen we het namelijk voor!”

Dieren kunnen uit allerlei situatie weggehaald worden, zoals recent nog een groot aantal honden van een malafide hondenfokker in Eersel. De dieren gaan aanvankelijk in ‘de opslag’, waar ze de nodige zorg krijgen in afwachting van het vervolg in een zaak. Helaas werden in Eersel niet alle honden weggehaald en is het lot van de achtergebleven dieren onzeker.

Hulp voor 417 cavia’s van opvang Flappus in Zwolle
Adopteer via Flappus! | Foto: Stichting Flappus Zwolle/Facebook

Adopteer via Flappus

Stichting Flappus geeft met nadruk aan dat ze niet op zoek zijn naar pleeggezinnen en door de drukte geen goederen kunnen ophalen. Via de website  van de opvang is te volgen welke cavia’s binnenkort in aanmerking komen voor adoptie. Dat is uiteindelijk de beste manier om zowel de dieren als de opvang te helpen.

Bron:

  • Stichting Flappus Zwolle website
  • Stichting Flappus Zwolle Facebook
  • Lees ook op AnimalsToday:
    .

Groep verwaarloosde cavia’s in beslag genomen

#GNvdD: 5 ton aan noodhulp voor paarden, honden en katten in Charkov, Oekraïne

©AnimalsToday.nl BVR