Door de economische crisis hebben niet alleen mensen het moeilijk. Ook dieren moeten lijden onder bezuinigingen van hun baasjes. In ernstige gevallen zijn mensen zelfs genoodzaakt hun trouwe maatje af te staan, omdat ze simpelweg geen geld meer hebben om ervoor te zorgen.

Kat - voedselbanken
Foto: Jason A. Samfield / Foter / CC BY-NC-SA

Onlangs opende in Amsterdam een voedselbank voor dieren. Hier kunnen mensen, die het zich niet kunnen veroorloven eten te kopen voor hun huisdieren, kosteloos een zak voer ophalen. Naast voer zijn er ook kattenspeeltjes, medicijnen, halsbanden en overige dierbenodigdheden te krijgen voor mensen en dieren in financiële nood. Het voedsel, de spullen en vaak ook geld worden veelal gedoneerd door bedrijven en fabrikanten, maar ook door particulieren.

Onze hoofdstad is niet de eerste plaats in Nederland waar een voedselbank voor dieren haar deuren opent. Ook in Lelystad, Almere, Vught en Weert is er een te vinden. Eerder deze maand werd de dierenvoedselbank van Den Helder heropend.

Bronnen: Voedselbankvoordieren.nl, Dieren-voedselbank.nl en Inzamelbankvoordieren.nl ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor