De Dieren Voedselbank in Den Helder is donderdag 30 januari officieel opnieuw geopend. Wegens omstandigheden is deze voedselbank ongeveer een half jaar gesloten geweest.

Hond - voedselbank
Foto: Jokin BCN / Foter / CC BY-NC-ND 

“Inmiddels hebben we weer wat producten dus we zijn gewoon weer open”, vertelt directrice Denise Wijnbelt.

“De officiële heropening is nu geweest, maar weinig mensen weten dat we weer open zijn. Eerder kwamen er zo’n 35 mensen per week langs om bij ons een voedselpakketje op te halen voor hun hond of kat. Dat zal binnenkort weer zo zijn, als alle baasjes van onze cliënten er weer van op de hoogte zijn dat ze weer langs kunnen komen”, vertelt Wijnbelt.

Mensen die kunnen aantonen dat ze geen voer voor hun dieren kunnen betalen komen in aanmerking om een gratis aanvullend dierenvoerpakketje op te halen bij de dierenvoedselbank.

Toch is de dierenvoedselbank niet vanzelfsprekend.

“Op dit moment hebben we echt dringend kattenvoer nodig. Donderdagsmiddags tussen 12:00 en 14:00 kan iedereen kattenvoer komen brengen. Als je bijvoorbeeld boodschappen doet en wel een extra blikje voor ons mee kunt nemen, of brokken”, vertelt Wijnbelt.

Deze dierenvoedselbank is afhankelijk van donaties en giften.

In 2009 is Wijnbelt gestart met deze dierenvoedselbank.

“Het wordt denk ik steeds erger. Steeds meer mensen hebben minder geld. Ik zou mensen op andere plekken in het land dan ook zeker aanraden om een dierenvoedselbank te starten als het kan. Ik doe het als hobby maar heel veel mensen hebben er profijt van. Als je een dierenvoedselbank op wilt starten raad ik aan om van tevoren even contact op te nemen met de gemeente, maar het is echt aan te raden”, vertelt Wijnbelt.

Inmiddels zijn er op andere plekken in het land ook al een aantal dierenvoedselbanken. In Weert is vorig jaar nog een dierenvoedselbank geopend.

Bron: Denise Wijnbelt Dieren Voedselbank Den Helder ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser

Omroep Piep!