Uit een onderzoek van PETA Asia blijkt dat honderden pythons op een boerderij in Vietnam levend worden opgeblazen, om de huid van de slangen te verwerken in luxeproducten als tassen, schoenen en andere accessoires.

Slangen levend opgeblazen voor hun huid
Foto: screenshot video petaasia/YouTube

De Aziatische tak van de dierenrechtenorganisatie PETA heeft onderzoek gedaan naar een slangenboerderij waar slangenhuiden werden geleverd om te verwerken tot luxeproducten. De werkwijze op de boerderij begint met het snoeren van de mond en anus van het reptiel. Vervolgens wordt er een snede dichtbij het hoofd of de staart gemaakt om de luchtcompressor in te brengen. De slang wordt nu tot de dood opgeblazen. Sommige slangen worden van te voren verdoofd of onthoofd. De zogenaamde verdoving bestaat uit het elektrocuteren van de slang met gebruik van een auto-accu. De elektrocutie voorkomt echter geen pijnloze dood, daar slangen hun lichaamsmobiliteit heel snel herstellen. De reptielen lijden ernstige stress en extreme pijn tijdens het proces.

Verschrikkelijke lijdensweg slangen

Het verblijf op de boerderij, voordat de pythons het gruwelijke moordproces intreden, is tevens een verschrikkelijke lijdensweg voor de reptielen. Ze zitten opgesloten in veel te kleine hokken en krijgen daardoor nauwelijks bewegingsruimte. De slangen liggen daardoor noodgedwongen dag en nacht opgerold in de hokjes. Ook deze situatie leidt tot grote stress.
.

Krokodillenleer

PETA heeft tijdens het onderzoek ontdekt dat op dezelfde boerderij naast deze pythons, ook krokodillen worden mishandeld en vermoord, met als doel hen te transformeren tot modieuze schoenen of tassen. Tientallen krokodillen liggen vastgebonden en zelfs verpakt, zodat ze zich niet kunnen bewegen. Na de elektrocutieverdoving krijgen zij een zwaard in de nek gestoken. Dit leidt tot extreme pijn, schade aan de ruggengraat en verlamming totdat het dier uiteindelijk sterft. De dierenrechtenorganisatie roept op geen luxeproducten te kopen waarin leer of bont verwerkt zit en vraagt winkelketens te stoppen met de verkoop ervan.

Bron:

PETA: krokodillen levend gevild in Vietnam voor handtassen

©AnimalsToday.nl Jennie Cools