In het Zeeuwse Sint Jansteen zijn een hoop mensen erg blij dat een groepje dieren het dorp niet hoeft te verlaten. Het gaat om een aantal schapen, geiten en kippen, die al jaren lang vrijwillig door een paar mensen uit de streek verzorgd worden. De dieren wonen op het terrein van het recent failliet gegane postorderbedrijf Neckermann.

Neckermann
Ze mogen blijven! – | Foto: Omroep Zeeland

Toen Neckermann failliet ging maakte de curator aanvankelijk bekend dat de dieren van het kinderboerderijtje het veld moesten ruimen. Dat resulteerde in een buitengewoon ontstemde gemeenschap, die zelfs met spandoeken demonstreerde voor het mogen blijven van de in het dorp zo geliefde schapen, kippen en geiten. Ook werd er een petitie opgezet voor het behoud van het dierenveldje, en het ziet ernaar uit dat die de doorslag heeft gegeven.

De huidige verzorgers waren aanvankelijk kapot van het nieuws dat ‘hun’ dieren weg moesten, zo meldt Omroep Zeeland. Jan en Corry de Poorter uit Hulst hebben de dieren al 10 jaar onder hun hoede, en hun voorganger deed dat 15 jaar achtereen. Op de spandoeken aan de hekken van het failliete bedrijf stonden teksten als ‘De dieren moeten blijven!’ en ‘Eerst het personeel, nu wij op straat.’ “Oude bomen verplaats je niet, dat is gewoon niet goed voor die beestjes”, aldus het echtpaar De Poorter.

Tot het verlossende telefoontje kwam. Het bedrijf dat het pand kocht, Schrijver Vastgoed, heeft besloten dat de dieren mogen blijven, omdat ze gewoon bij Sint Jansteen horen. Vreugde alom in het dorp natuurlijk, en het mag hartverwarmend genoemd worden dat een hele gemeenschap, maar ook het vastgoedbedrijf, het belang van de dieren vooropgesteld hebben.

Bron: Omroep Zeeland ©PiepVandaag.nl Bart van Riel