Tal van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren in Nederland kennen het probleem. Terugloop onder donateurs, sponsoren die vanwege de crisis een stapje terug moeten doen. Maar dieren horen in een volwaardige samenleving er wel degelijk bij. Te vaak al zijn dieren het ondergeschoven kindje.

Serious Request - dieren

Stichting Dierenhulp, een 100% vrijwilligersorganisatie zet zich al sinds 1996 in voor dierenwelzijn, kent die problemen. Vandaar dat er door die Nederlandse organisaties vanaf nu een Serious Request kan worden ingediend. Met Kerst vorig jaar werd de kattenopvang in IJmuiden verrast met een nieuw onderkomen en werden als klap op de vuurpijl ook alle aanwezige dieren ingeënt op kosten van Stichting Dierenhulp.

Die positieve aanpak deed het bestuur van Stichting Dierenhulp besluiten om in navolging van de landelijke actie Serious Request een speciale Serious Request voor Dieren in het leven te roepen.

Nederlandse en Belgische organisaties kunnen zich aanmelden met het project dat ze dolgraag willen realiseren. Er zijn slechts beperkte criteria die men op de website kan lezen. Het aanmelden gaat via de speciale website en is binnen enkele minuten geregeld. Aanmelden en nadere informatie is terug te lezen via de website van Serious Request voor Dieren.

Er ligt een bedrag van maar liefst 5.000 euro klaar voor die Serious Request die aan het eind de meeste stemmen vergaard heeft.

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp kan men terecht op de website Dierenhulp.nl

Rond de feestdagen zal de winnaar van deze eerste editie bekend gemaakt worden.

Persbericht Stichting Dierenhulp.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.