39 labradors zullen op Werelddierendag, 4 oktober, in Maastricht voorop lopen in een stoet van 1000 dierenactivisten. De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) organiseert een stille tocht tegen dierproeven

Optocht

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

“Dag in dag uit worden anonieme en weerloze dieren gebruikt in de meest uiteenlopende experimenten. De 39 labradors zijn voor ons het symbool van dierproeven. In de verborgenheid worden dieren moedwillig ziek en kapot gemaakt. Er is veel weerstand tegen dierproeven en dat uiten wij op dierendag.”

De Universiteit Maastricht besloot onlangs om de experimenten op 39 labradors op te schorten. Volgens een betrokken onderzoeker zullen de experimenten echter gewoon doorgaan.

“Wij doen niet mee aan het welles/nietes spelletje van de universiteit. Wij eisen volledige stopzetting” aldus Molenaar.

De labradors stonden in de planning om gebruikt te gaan worden in zeer pijnlijke experimenten. Volgens de proefopzet zouden al vele honden sterven tijdens de experimenten zelf. Maar liefst 127.000 mensen tekenden de petitie om de levens van de labradors te redden.

Om 14:00 uur zal vanaf het Vrijthof een stoet vertrekken door het centrum van Maastricht.

“Het zal een waardige en vreedzame tocht worden voor alle dieren die lijden in laboratoria. Dieren worden in onze maatschappij gezien als gebruiksvoorwerp. Wij vinden dat dierenlevens net zo veel waarde hebben als die van mensen.”

Persbericht ADC