Soms heb je zo’n geluksmoment. Ik heb dat nu, omdat ik weet dat er een container met maar liefst 25.000 kilo hooi is gevuld en vandaag vanuit de haven van Rotterdam naar Bonaire zal worden verscheept. De ezels van Donkey Sanctuary Bonaire zijn voorlopig gered van de hongerdood!

25.000 kilo hooi
Marina Melis (r) en Karen Soeters | Foto: screenshot video AnimalsToday/YouTube

Toen Marina Melis, oprichter van Donkey Sanctuary Bonaire, mij vertelde dat ze een groot probleem had wilden we haar bij House of Animals dolgraag helpen. Twee jaar geleden ben ik bij haar geweest en heb met eigen ogen gezien wat een geweldig werk ze daar doet. Maar liefst 733 zieke, gewonde en verweesde ezels leven bij haar in de opvang.
.

.
Omdat er geen toeristen meer naar Bonaire komen vanwege de coronapandemie zijn er voor de ezelopvang geen inkomsten meer. Helaas krijgt de stichting geen enkele steun van de Nederlandse overheid. Minister Carola Schouten zegt dat het onder de verantwoordelijkheid van het eiland valt, maar ook de lokale overheid interesseert zich niet voor het lot van de ruim 700 ezels in de opvang.

Op 6 augustus begonnen we een inzamelingsactie om de ezels van Marina te helpen:
.

Karen’s blog: Help jij de ezels op Bonaire?

25.000 kilo hooi!

Dankzij vele ruimhartige donaties kon ik Marina het heugelijke nieuws vertellen dat er een container met ruim 25.000 kilo hooi voor de ezels naar Bonaire zal vertrekken. Wat was dat een heerlijk moment! Marina reageerde dolblij op het geweldige nieuws:

“House of Animals, geweldig! Hooi voor de ezels, dat gaat er strakjes weer aankomen door jullie geweldige actie. Enorm bedankt alle mensen die geld gedoneerd hebben hiervoor – en alles gaat ook echt naar de ezels toe. Dank, dank, dank jullie wel!!!”

Als dank heeft Marina mij gevraagd namen te verzinnen voor twee ezeltjes die ze sinds deze week opvangen. Een moeder met een veulentje, dat helaas een poot moest missen na een aanrijding met een auto. Maar dankzij de ezelopvang zal ze toch een toekomst hebben vol liefde en aandacht.

25.000 kilo hooi
Op Bonaire rondzwervende ezels worden regelmatig aangereden door auto’s | Foto: Donkey Sanctuary Bonaire

Verzin jij een naam?

Esther Kef heeft keihard gewerkt om deze actie voor elkaar te krijgen. De moederezel is daarom Esther genoemd. En mocht jij een mooie naam voor het veulentje (v) weten dan horen we dat heel graag! Je kunt ons mailen via info@animalstoday.nl. We zijn heel benieuwd wat voor mooie en leuke namen jullie verzinnen. De bedenker van de winnende naam ontvangt van ons een felbegeerd House of Animals t-shirt.

Voor nu heel erg veel dank voor jullie hulp, vooral namens de ezels!
.

©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals