Twee jaar geleden had ik het grote voorrecht om Marina Melis te ontmoeten. Zij vangt sinds 1993 met haar Donkey Sanctuary op Bonaire zieke, gewonde en verweesde ezels op. Maar liefst 731 ezels hebben een thuis gevonden bij Marina en deze ezels hebben nu onze hulp nodig, want door de coronacrisis zijn er geen inkomsten meer.

Help jij de ezels op Bonaire?
Help jij de ezels op Bonaire? | Foto: House of Animals

Bonaire is natuurlijk een populaire vakantiebestemming om te snorkelen en duiken. Toeristen gaan als ze op het eiland zijn vaak ook even bij Marina en haar ezels langs en sponsoren zo de opvang. Maar door de coronacrisis komen er bijna geen toeristen meer op het eiland en daardoor zijn er nauwelijks nog  inkomsten voor de opvang.

Help jij de ezels op Bonaire?
Ruim 700 ezels hebben onze hulp nodig | Foto: House of Animals

Toen bezorgde mensen mij belden en vertelden dat het einde van het hooi en de brokken voor de ezels in zicht is bedachten wij ons geen moment. We moeten geld inzamelen voor Marina en haar ezels. Help jij mee? Klik dan hier.

Help jij de ezels op Bonaire?
Het voedsel is bijna op | Foto: House of Animals

En als je je nu afvraagt waarom er zoveel ezels zijn op Bonaire? Vroeger werden ze gebruikt als lastdier. Toen de luxe kwam in 1950, werden de dieren afgedankt en op straat gezet, waar ze zich tot op de dag van vandaag voortplanten.

Bekijk de documentaire die we maakten tijdens ons bezoek aan Marina:
.

De ezels op Bonaire

Bonaire is niet geschikt voor ezels. Het is er gortdroog en er is niks te eten voor de dieren. ‘s Avonds, als het wat koeler wordt, trekken de ezels naar de stad, waar ze eten vinden in afvalbakken bij supermarkten en restaurants. Regelmatig komen ze in botsing met auto’s, wat vaak een dodelijke afloop heeft.

Help jij de ezels op Bonaire?
Regelmatig komen ze in botsing met auto’s | Foto: House of Animals

Het werk van Marina en haar team voor de ezels is enorm belangrijk. Helaas krijgt Donkey Sanctuary Bonaire geen steun van de Nederlandse overheid. Minister Carola Schouten zegt dat het onder de verantwoordelijkheid van het eiland valt, maar ook de lokale overheid interesseert zich niet voor het lot van de ruim 700 ezels in de opvang.

Help jij de ezels op Bonaire?
Donkey Sanctary Bonaire is afhankelijk van onze hulp | Foto: House of Animals

Wij willen helpen en zo snel mogelijk een container met hooi vanuit Nederland naar Bonaire sturen. Met een donatie van 15 euro kun je een ezel een maand lang van eten voorzien.

Help jij de ezels op Bonaire?
Met een donatie van 15 euro kun je een ezel een maand lang van eten voorzien | Foto: House of Animals

.
Help je alsjeblieft mee om de ezels op Bonaire van voedsel te voorzien? Namens de ezels heel veel dank!
.

©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals