Nakai, een van de orka’s in mariene park Sea World in San Diego, Californië (VS), is ernstig gewond geraakt aan zijn kaak. Het dier, dat in 2001 in gevangenschap is geboren, liep de verwonding op tijdens een van de shows waarin hij optreedt. Hij kwam met zijn kaak terecht op de rand van het bassin en haalde daarmee zijn kaak open tot op het bot.

Seaworld orka nakai gewond
Foto: stills gemaakt van video-opnamen van een bezoeker van Sea World

Sea World verzweeg de verwonding in eerste instantie. Pas toen een bezoeker video-opnamen maakte van Nakai en daarmee naar buiten trad, kwam het amusementspark met een verklaring:

“Een orka bij Sea World is vorige week gewond geraakt, toen hij samen met twee andere orka’s zwom tijdens een optreden. De verwonding van Nakai, een 11 jaar oude walvis, is waarschijnlijk ontstaan toen hij in contact kwam met een gedeelte van het bassin. De orka wordt behandeld door dierenartsen. Hij krijgt momenteel antibiotica en de wond heelt goed. Nakai zwemt comfortabel en maakt contact met de andere walvissen.”

Orka-experts trekken het verhaal van Sea World in twijfel, omdat zo’n grote wond nooit veroorzaakt kan worden doordat de orka zich gestoten zou hebben aan het bassin.

Waarom Sea World de verwonding in eerste instantie überhaupt heeft verzwegen, is niet duidelijk.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor