In aanloop naar hun nieuwe campagne om een einde te maken aan de handel in bont heeft Animal Defenders International (ADI) beelden online gezet die de schokkende waarheid achter bont laten zien. De film A LIFETIME toont hartverscheurende beelden van het korte leven van de vossenbroertjes Borys en Eryk.

bontindustrie
Foto: YouTube video still

Met behulp van een verborgen camera is het leven van Borys en Eryk dat slechts 7 maanden heeft geduurd vastgelegd. Na hun hele leven te hebben doorgebracht in een kooi worden ze voor de ogen van hun zusje Aleska opgehangen aan 1 pootje om vervolgens te worden geëlektrocuteerd en gevild. Het leven van Aleska zelf is ‘gespaard’ gebleven. Zij mag volgend jaar voor zorgen voor nakomelingen, die net als hun ooms Borys en Eryk zullen eindigen als bontvelletje.

Let op schokkende beelden:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
De voorzitter van Animal Defenders International Jan Creamer laat naar aanleiding van de beelden het volgende weten:

“Onze film toont het leven van deze intelligente en voelende individuen en de wreedheid die zij lijden wanneer zij worden behandeld als product. Alleen maar omdat zij niet hetzelfde zijn als ons. De speelse Borys en Eryk zijn opgegroeid in een klein hok en daarna een angstaanjagende en pijnlijke dood gestorven voor ijdelheid en snuisterijen. Dit zijn de echte kosten van bont; wanneer je bont koopt, koop je wreedheid, geen schoonheid of luxe.”

Actrice Joanne Lumley, bekend van Absolutely Fabulous, steunt de campagne van ADI.

“Voel je comfortabel in je eigen huid en niet in die van een zielig dier dat zich niet kan verdedigen. Zeg nee tegen bont en ja tegen het helpen van deze mode slachtoffers.”

Polen is de op drie na grootste producer van vossenbont in de wereld. ADI onderzocht eerder de bontindustrie in Finland, het land dat het meeste vossenbont produceert. Ook heeft ADI beelden geschoten in bontboerderijen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk bontboerderijen heeft verboden wordt er nog wel veel bont geïmporteerd en geëxporteerd in het land. Zo’n 15 miljoen vossen vinden jaarlijks de dood voor hun bont. Tot 35 vossenbontjes zijn er nodig om één bontjas te maken.

Bron: World Animal News ©AnimalsToday.nl Lianne Raat