Op zondag 8 oktober a.s. zal omstreeks 14.00 een waardetransport een aantal kunstwerken gemaakt van neushoornhoorn bezorgen bij Circl. aan het Gustav Mahlerplein in Amsterdam.

sensoren
Zwarte neushoorn | Foto: publiek domein

Het is de aftrap van de RHINOWEEK, de officiële opening van de tentoonstelling en de start van een week vol activiteiten die natuurbeschermers, wetenschappers en diplomaten moeten faciliteren hun werk nog beter te kunnen doen.

De hoorns komen van een niet nader genoemd museum die de werken op een geheime locatie buiten de deur heeft opgeslagen locatie en zijn maar even ‘op bezoek’ bij de RHINOWEEK.

Omdat neushoornhoorn op de zwarte markt zo’n 70 tot 100.000 dollar per kilo waard is zijn deze kunstwerken in alle musea ter wereld verbannen naar donkere kluizen, vaak buiten de deur. Het is dus uniek dat een aantal topstukken nu weer heel even het daglicht zien.

RHINOWEEK is een week vol met voordrachten, openbare en besloten bijeenkomsten over de bescherming van de neushoorn. Over de schoonheid van het lompe beest, het stropen, de smokkel, over de medische aspecten. Een week met diepgang voor professionals in de dierenbescherming en met kennis en soms spektakel voor het grote publiek. Het evenement loopt van 7 t/m 14 oktober in Circl.

Persbericht Alliance Precious Biospheres