Hoe breng je je eiland in kaart als Google haar Street View auto’s niet wil inzetten? Juist ja, met een schaap. De Faeröer eilanden wilde haar wegen digitaal in kaart brengen om de lokale bewoners en toeristen hiervan te laten profiteren. Toen Google Street View auto’s niet naar het eiland werden gestuurd bonden zij een 360-graden camera op de rug van een schaap om zo het eiland in kaart te brengen. Een nieuw idee is geboren: Sheep View.

schaap
Schaap brengt Faeröer eilanden in kaart | Foto: Angelique Lagarde/PiepVandaag.nl

Durita Dahl Andreassen, werkzaam voor lokale VVV op de Faeröer eilanden kwam op het idee om een rondwandelend schaap met een camera op haar rug in te zetten. De foto’s die via een op zonne-energie werkende camera vanaf de rug van het schaap zijn gemaakt kunnen worden geüpload naar Google. Andreassen laten weten:

“Anders dan de meeste delen van Europa, bestaan de Faeröer eilanden niet op Google Street View. De Faeröer eilanden mogen dan ruig en afgelegen zijn, maar deze 18 eilanden in Noord Atlantische Oceaan bieden een van de meest magische landschappen ter wereld en het wordt tijd dat deze verborgen eilanden aan de wereld worden getoond.”

Sheep View heeft indruk gemaakt op Google, want aan het einde van vorige zomer stuurde Google haar Street View 4×4 auto alsnog naar de Faeröer eilanden. Maar inmiddels zijn de eilandbewoners zo aan hun Sheep View gehecht dat ze deze zelfs hebben uitgebreid met fietsen, backpackers, schepen en zelfs een kruiwagen in plaats van dat ze Sheep View met de komst van Google Street View weer gedag hebben gezegd. Toeristen die naar de eilanden gaan kunnen mee doen met Sheep View, want er worden camera’s uitgedeeld om zo de eilanden nog beter in kaart te brengen en mooie plaatjes vast te leggen.

Bron: FastCompany ©PiepVandaag.nl Lianne Raat