Een examenstunt met kippen op het Leidse Bonaventura College is voor de PvdD in Leiden aanleiding om opheldering te vragen. Tijdens de examenstunt moesten docenten kippen vangen, die in een vol en rumoerig klaslokaal waren losgelaten. Dit leverde de kippen veel onnodige stress op.

examenstunt
Examenstunt met kippen in Leiden | Foto: screenshot video Unity TV/YouTube

De Partij voor de Dieren Leiden geeft aan dat kippen zeer veel stress ervaren wanneer ze in een onbekende en drukke omgeving worden geplaatst, terwijl ze ook nog eens achternagezeten worden. De partij heeft schriftelijk om uitleg gevraagd aan het gemeentebestuur, met de vraag of er voor de examenstunt geen vergunning nodig was geweest. Ook is er de wens om regels op te stellen over scholen en hun omgang met dieren en dierenwelzijn.

Gebruikt
Bekijk hieronder wat er zich voordeed op het Bonaventura College. Het lijkt misschien onschuldig, maar uiteindelijk zijn de kippen, met veel stress en angst, doelloos gebruikt ter vermaak van mensen. Mensen die dat veelal doen uit een gebrek aan inzicht over diergedrag.

Onderstaande video is leuk voor (sommige) mensen, maar voor de kippen was de examenstunt een onaangename ervaring:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Kans
Het college in Leiden heeft in het verleden al aangegeven dat er geen evenementen meer georganiseerd mogen worden waarbij dierenleed voorkomt. Ook is er een ontmoedigingsbeleid voor roofvogel- en uilenshows. De examenstunt past niet binnen deze diervriendelijke beleidslijn, dus de kans bestaat dat Leiden dit ziet als een aanleiding om de dierenwelzijnsregels op scholen aan te scherpen, of beter te omschrijven.

Bron: Unity.nu ©AnimalsToday.nl Bart van Riel