In de Indiase plaats Sohna is afgelopen zaterdag een tweeënhalve meter lange tijgerpython gered uit een afvoer.

tijgerpython
Foto: Wikimedia Commons

De 15 kilo zware python probeerde weg te komen, maar werd door omstanders goed in de gaten gehouden totdat het reddingsteam onder leiding van Dr. Ashok Khasa, veterinair chirurg, ter plaatste was.

“Er was een grote massa mensen aanwezig toen we op de plek aankwamen. De slang lag stil in de afvoer. Net zo stil als de mensenmassa die oog in oog stond met de reptiel.”

Het kostte het reddingsteam 35 minuten om de python uit de afvoer te bevrijden. Tijdens de operatie probeerde hij zijn redders aan te vallen. Gelukkig slaagde hij hier niet in. De gevangen python werd in een grote katoenen zak vervoerd en nog even ter observatie vastgehouden om te controleren of hij geen verwondingen had. Toen bleek dat dat niet het geval was werd hij weer uitgezet in de natuur.

Het was de eerste keer dat de bewoners van Sohna op een tijgerpython stuitte. De afgelopen vijf jaar zijn er twee keer eerder in de omgeving tijgerpythons gevonden. Door de kap van oerwoud verliezen de slangen aan leefgebied. Vanwege dit verlies trekken ze waarschijnlijk de bewoonde wereld in.

Bron: Hindustan Times ©AnimalsToday.nl Lianne Raat