In het Belgische Sint-Pauwels heeft een dierenbeul twee veulens ernstig verminkt. Eén van de veulens was er zo erg aan toe dat de dierenarts het dier heeft moeten laten inslapen.

veulens
Foto: video still TV-oost

De paardenbeul verwondde de veulens mogelijk met een mes en met een ijzeren staaf. Een van de twee dieren kreeg een zware klap op de linkerschouder en liep een snijwond aan het hoofd op. Eigenaar en paardenfokker Piet van Oost:

“Morgen gaan ze foto’s maken van het schoudergewricht om te zien of er geen schade is aan het schoudergewricht. Dan nemen ze de beslissing of het kan genezen of het moet inslapen.”

Het andere veulen is inmiddels geëuthanaseerd. Het onderste bot van het voorbeen was op twee plaatsen gebroken. Het dier zakte na de klap door zijn hoeven, waarna de paardenbeul met een mes alle pezen van het been doorsneed.

9 dagen geleden vond er een soortgelijke mishandeling plaats in Zuidzande (Zeeuws Vlaanderen), toen paard Lago met een ijzeren staaf op het hoofd werd geslagen. Zijn tanden waren verbrijzeld en zijn linkeroog ingesneden. Het dier is geëuthanaseerd. De politie doet onderzoek naar de mishandelingen.

Bron: PZC ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor