Oud, huidproblemen en terminale kanker: asielhond Jake werd keer op keer overgeslagen door mensen op zoek naar een nieuw maatje. Totdat Melani Andrews het asiel bezocht en vroeg naar het oudste hondje die niemand wilde adopteren.

Jake
Asielhond Jake en Melani Andrews | Foto: Facebookpagina Front Street Animal Shelter

Melani Andrews had een moeilijk jaar achter de rug, waarin ze zowel haar man als haar hond verloor. Op zoek naar een maatje om onvoorwaardelijke liefde te geven, bezocht ze dierenasiel Front Street Animal Shelter. Maar ze was niet zomaar op zoek naar een hondje. Ze zocht een maatje die haar net zo hard nodig had als zij hem. Toen ze de medewerkers van het asiel vroeg wat het oudste hondje was die niemand wilde hebben, kwamen ze direct aan met Jake, een hondje van 13 jaar met huidproblemen, gebitsproblemen en terminale kanker.

Schat van een hond
Bobby Mann, woordvoerder van Front Street Animal Shelter vertelt dat Jake een hele lieve hond is, maar vanwege zijn leeftijd en gezondheidsproblemen over het hoofd werd gezien. Melani Andrews was echter gelijk weg van schattige Jake. Nadat ze samen wat tijd doorbrachten in het asiel, kon ze niet anders meer dan haar nieuwe vriendje meenemen naar huis.

Gelukkig leventje
Jake vindt het leven bij Andrews heerlijk. Samen maken ze wandelingetjes door de buurt en genieten ze van lekker luieren in de achtertuin. Maar het liefst ligt Jake helemaal ingerold in een fleecedekentje op een stoel of op bed, als een kleine burrito. Andrews kijkt graag naar haar nieuwe vriendje, slapend in zijn dekentje.

Senior honden
Mann is ontzettend blij met de beslissing van Andrews om Jake te adopteren. Omdat veel mensen kiezen voor een jongere en gezonde hond, is het lastig om een warm mandje te vinden voor de minder gewilde honden. Mann hoopt dat Andrews en Jake anderen zullen inspireren. Mann:

“We zullen mensen altijd aanmoedigen een oudere hond te adopteren.”

Bron: TODAY ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen