In India stonden bewoners gek te kijken toen verschillende honden ineens blauw kleurden. De oorzaak: industrieel afval dat is gedumpt in de Kadasirivier.

industrieel afval
Blauwe honden in Mumbai | Foto: YouTube video still

Autoriteiten in Mumbai hebben een fabriek gesloten, nadat deze werd beschuldigd van het dumpen van onbehandeld industrieel afval en verfstoffen in de lokale rivier. Vijf honden kleuren blauw nadat zij in de rivier hadden gezwommen.

Lokale bewoners dienden klachten in bij de Maharashtra Pollution Control Board. Navi Mumbai Animal Protection Cell is geschokt door de illegale dump. Hoofd Arati Chauhan:

“Het was schokkend om te zien hoe de witte vacht van de hond geheel blauw kleurde. We hebben vijf van zulke honden hier waargenomen en we hebben de Pollution Poll Board gevraagd op te treden tegen zulke industrieën.”

Chauhan had beelden van de blauwgekleurde honden op Facebook geplaatst met als onderschrift:

“De verontreinigende stoffen uit het industriële gebied van Taloja vernietigen niet alleen de waterlichamen die de mensen daar beïnvloeden, maar ze beïnvloeden ook dieren, vogels, reptielen.”

De Maharashtra Pollution Control Board heeft de zaak onderzocht en bevestigt dat de honden blauw kleurden door lucht- en watervervuiling. Het bedrijf is direct gesloten.

De dierenwelzijnsorganisatie heeft een van de honden kunnen vangen en wat van de blauwe verf kunnen afwassen. Het dier leek verder niet aangetast.

De Kadasi rivier stroomt door een gebied met honderden fabrieken. Volgens data van de NGO Watchdog Foundation through right to information zijn er 977 chemische, farmaceutische, bouwkundige en voedselbewerkingsfabrieken in het industriële gebied van Taloja, net buiten Mumbai.

Bekijk hier de video:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: Guardian ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor