In de provincie Punjab in het oosten van Pakistan is een verbod uitgevaardigd op het organiseren van gevechten tussen honden en wilde dieren, zoals beren. Deze wrede vorm van vermaak is officieel verboden, maar vindt nog altijd plaats omdat men het leuk vindt.

Punjab verbiedt gevechten honden met wilde dieren
Punjab verbiedt gevechten tussen honden en wilde dieren | Foto: screenshot video Dynamic Interactive/Vimeo

Er is een duidelijk tweedeling zichtbaar als het gaat om gevechten tussen honden en dieren als beren, zo schrijft Daily Pakistan. De honden zijn het bezit van rijken, die hun hond laten vechten met wilde dieren die doorgaans door armen worden gehouden. Een beer, hyena of jakhals houden levert geld op, als je bereid bent ze in te zetten voor dierengevechten.

Punjab verbiedt gevechten honden met wilde dieren
Foto: internet

Punjab verbiedt hondengevechten met wilde dieren

Het verbieden van de dierengevechten komt voort uit de bescherming van bedreigde diersoorten, die in gevaar komt als mensen dieren uit het wild houden voor dierengevechten. Het bestuur van Punjab in hoofdstad Lahore geeft ook aan dat het verbod geldt voor de jacht met honden:

“…het lokken van wilde zwijnen en het jagen op wilde zwijnen met honden tegen de ‘normen van de jacht’ is.”

Daarmee komt ook een einde aan de jacht op wilde zwijnen met behulp van honden, wat vaak eindigt in een gruweldood voor het varken.
.

#GNvdD: Indonesië verbiedt gevechten tussen honden en wilde zwijnen

.
Het verbod op gevechten tussen honden en wilde dieren stamt al uit 1980, maar er werd niet echt op gehandhaafd. In Pakistan zijn gevechten tussen de honden van rijken en de beren van armen een vorm van vermaak die nog veel voorkomt in rurale gebieden, waar mensen wonen die weinig opleiding en inkomen hebben.
.

.
Het is te hopen dat het besluit in Lahore niet alleen (opnieuw) op papier vastgelegd is, maar ook in de praktijk zal leiden tot het uitbannen van vreselijk dierenleed, enkel bedoeld ter vermaak van de mens.

Punjab verbiedt gevechten honden met wilde dieren
Beer slachtoffer van dierengevechten Pakistan | Foto: screenshot video Dynamic Interactive/Vimeo

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR