Op de sociale media is deze maand opnieuw een filmpje viraal gegaan waarop twee dames te zien zijn die een Shetlandpony ‘pletten’ door er met z´n tweeën op te rijden. PiepVandaag heeft dit filmpje, dat veel verontwaardiging oproept bij de kijkers, vorige week gedeeld op haar Facebookpagina. Het is niet de eerste keer dat een zogenaamd erotisch filmpje als dit op sociale media wordt gedeeld. In 2013 doken er al filmpjes op met ponypletters, die toen in het hele land voor veel ophef zorgden.

ponypletters
Screenshot uit de nieuw opgedoken video

Net als in de eerdere ponypletter-filmpjes is duidelijk te zien dat de pony moeite heeft om het gewicht van de dames te dragen. Eén volwassen vrouw is voor een shetland pony al veel te zwaar laat staan twee volwassenen op de rug van een kleine pony. Op de beelden is dan ook te zien dat de pony bijna door zijn hoeven gaat door het gewicht van de ponypletters dat hij moet dragen.

De politie vermoedt dat het nieuw opgedoken filmpje niet zo nieuw is. Hoogstwaarschijnlijk is het filmpje enige jaren geleden opgenomen. Omdat het beeldmateriaal vermoedelijk in de provincie Gelderland is opgenomen doet de politie aldaar onderzoek naar de beelden. Inmiddels weet de politie wie de dames zijn, die met hun gezichten in beeld komen, en heeft zij de ponypletters ook gesproken. Via haar Facebookpagina laat de politie Oost Nederland weten dat zij de ponypletters binnenkort verder zal horen over hun rol in het filmpje. De politie roept op om het onderzoek dat zij uitvoert te respecteren en niet zelf op zoek te gaan naar de verdachten.

Vervolging eerdere ponypletters
Nog altijd is onduidelijk of het Openbaar Ministerie de ponypletters, waarvan er in 2013 filmpjes opdoken, gaat vervolgen. In juni van dit jaar heeft woordvoerster Natasja Keijzer van het Openbaar Ministerie Noord-Holland tegenover PiepVandaag verklaard dat er overleg plaatsvindt of de verdachten vervolgd gaan worden:

“Inmiddels is er een deskundige van over de grens geweest die heeft beoordeeld of er sprake is van gedragsverandering bij de dieren op de langere termijn door het misbruik. Dit moest vertaald worden, en er komen natuurlijk meer zaken binnen. Maar ik weet dat ‘as we speak’ er overleg plaatsvindt wat er met de informatie gaat gebeuren. Meer kan ik er nu niet over zeggen, behalve dat er echt op korte termijn een uitspraak gaat komen.”

Nu maar hopen dat er na het nieuw opgedoken filmpje meer schot in de zaak komt.

©PiepVandaag.nl Lianne Raat