In de strijd tegen de paardenbeul, die nu al maanden actief is in Nederland, gaat de politie in het noorden van het land nu een helikopter inzetten.

paardenmishandeling paardenbeul
Plaatsen waar paarden zijn mishandeld door de paardenbeul

Vanaf gisteren maakt de helikopter, voorzien van een camera, opnames in de omgeving waar eerder paarden mishandeld werden. Het is de bedoeling dat de politie zo een beter beeld krijgt van hoe de dader of daders te werk gaan. Wat zijn bijvoorbeeld de aanrij- en vluchtroutes?
Het afgelopen jaar zijn in heel Nederland meer dan 80 paarden mishandeld met een scherp voorwerp.

In juni werd in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen die het afgelopen jaar verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen. De dieren worden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn meer dan 60 zware mishandelingen bekend, waarvan zeker 40 met ernstige verwondingen in en rond genitale delen. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden soortgelijke verwondingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens werden incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg gemeld. Ook zijn er voorvallen bekend in de grensstreken met België en Duitsland.

Mensen die informatie hebben over de paardenmishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie:
Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 – http://www.politie.nl/melden

Bron: NOS ©PiepVandaag.nl