Lieve PiepVolgers. Dit is de (voorlopig) de laatste keer dat ik deze aanhef ga gebruiken. Dat klinkt heel dramatisch en dat voelt ook wel een heel klein beetje zo, want PiepVandaag.nl stopt. Niet echt natuurlijk, maar we gaan vanaf vandaag verder onder een andere naam. En ik wil graag uitleggen waarom we deze beslissing hebben genomen.

Animals Today
PiepVandaag heet voortaan Animals Today | Logo: Simone Hervij/SuperTiny

We hebben de afgelopen 5 jaar geweldig mooie dingen met PiepVandaag.nl kunnen doen. We maakten reportages in binnen- en buitenland, zoals in Turkije over de veetransporten vanuit de EU naar Turkije. In Spanje over de afschuwelijke stierenren Toro de la Vega. En ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’, ook in Spanje. We gingen naar Roemenië voor de straathonden die daar (helaas nog steeds) massaal worden afgemaakt. En we interviewden dierenbeschermers als Jane Goodall en Rick O’Barry.

Andere media namen ons nieuws over en we deden onder andere verslag bij Pauw en Witteman, Koffietijd en Hart van Nederland over onze acties. Er werden Kamervragen gesteld naar aanleiding van onze reportages en we publiceerden iedere dag 7 nieuwsberichten uit binnen- en buitenland.

Bijna 2 miljoen mensen mochten we afgelopen jaar verwelkomen op onze nieuwssite.

Groot
‘Wij zijn Piep maak ons groot’, de slogan die we ooit bedachten, is niet meer van toepassing. Wij zijn groot, en zijn vastbesloten om verder te groeien. Om dieren een stem geven aan een zo groot mogelijk publiek. Want onwetendheid staat dierenwelzijn in de weg. En we kunnen nog zoveel ontdekken in de wereld van dieren.

Samen zijn we sterk. Samen kunnen we verandering in gang zetten. Dat is waar wij met onze redactie voor staan. De naam PiepVandaag.nl zit in ons hart en definitief afscheid nemen gaan we dan ook zeker niet doen. Maar daarover later meer.

Stem voor dieren
Vanaf vandaag heet PiepVandaag.nl dus Animals Today. Het zal even wennen zijn, maar ik hoop dat je net zo enthousiast gaat worden als wij dat zijn bij de redactie. En vooral ook dat we samen verder groeien. Zo kunnen we nog luider de stem van de dieren laten horen.

Hartelijke groeten,

Karen Soeters – Hoofdredacteur Animals Today

©Animals Today


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.