Het is niet gebruikelijk dat PiepVandaag.nl reclame maakt, maar de SMS-dienst voor daklozen met huisdieren verdient beslist de aandacht. Want het zal je maar overkomen dat je tegen wil en dank op straat komt te staan met je huisdier, en geen geld hebt voor de dierenarts.

daklozen
Maatjes | Foto: Pixabay

De Vodafone Foundation heeft daarom de dienst Street Messenger in het leven geroepen. Veel daklozen hebben wel een mobiele telefoon, vooral zij die nog maar kort thuisloos zijn. Via deze SMS-dienst worden zij op de hoogte gehouden van zaken die belangrijk zijn als je op straat leeft: van de openingstijden van de nachtopvang, tot huisartsen die gratis behandelingen uitvoeren. Maar ook welke dierenarts bereid is om het dier gratis te behandelen wanneer de hond of kat van de dakloze ziek is.

Steun
‘Het kan iedereen gebeuren’, zegt de man in onderstaande video. Hij wil verder niet ingaan op de redenen waarom hij op straat leeft. Ook heeft hij niet veel vrienden, maar zijn hond is zijn maatje. En zo leven er veel meer mensen op straat met een dier, vaak hun steun en toeverlaat. En verplaats je eens in hun situatie. Hoe wanhopig en eenzaam zou je je voelen als je dier dan iets zou overkomen? Op de website van Street Messenger staat te lezen:

“Eenzaamheid is een van de grootste problemen die daklozen onder ogen moeten zien. Het gezelschap en de loyaliteit die dieren hun geven is onbetaalbaar. Hierdoor geven ze soms meer om hun dier dan om zichzelf. De dierenarts zorgt ervoor dat de dieren van daklozen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Zo kunnen de dieren hun baasjes gezelschap blijven houden.”

Verantwoord ondernemen
De Vodafone Foundation is een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen en bestaat inmiddels 25 jaar. Wereldwijd zijn er 27 afdelingen, die jaarlijks omgerekend ruim 47 miljoen euro uitgeven aan speciale projecten. De inzet van communicatiemiddelen speelt daarbij een cruciale rol, vandaar de slogan: ‘Connecting for Good’. Er worden veel mensen mee geholpen, maar gelukkig dus ook dieren in nood.

Bekijk hieronder een korte reportage (advertorial) over het project Street Messenger, waarin twee daklozen te zien zijn met hun huisdieren, waar ze duidelijk erg veel van houden:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bronnen: Flair online, Vodafone Foundation, Street Messenger ©PiepVandaag.nl Bart van Riel