De documentaire “Broken Spirit – The Galgo’s Last Run”, over het lot van de Spaanse galgo, is nu online te bekijken. In Spanje zijn er 190.000 ‘galgueros‘ (jagers) die met galgo’s (Spaanse greyhounds) op hazen jagen. Het leven van de galgo is hard. De trainingsmethodes vergen lichamelijk en geestelijk veel van hen. Vaak is er sprake van geweld.

Galgo's Broken Spirit
‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’

Jaarlijks worden er aan het einde van het jachtseizoen in februari zo’n 50.000 galgo’s gedumpt en/of mishandeld. De honden worden aan hun lot overgelaten of naar een dodingsstation gebracht, waar ze meestal na 10 dagen worden gedood. Medewerkers van opvangcentra struinen in februari de dodingstations af om zoveel mogelijk jachthonden te redden. Minder geluk hebben de galgo’s die levend worden achtergelaten in putten, waar ze geen kans hebben om te overleven en waar ze een hongerdood te wachten staat. Windhonden die zich in de ogen van de jagers misdragen worden vaak op gruwelijke wijze gedood: ze worden opgehangen aan bomen terwijl ze nog net de grond kunnen raken, wat leidt tot een langzame en wrede dood. De galgo kan beschouwd worden als het meest verwaarloosde en mishandelde hondenras in Spanje.

Synopsis
In ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’ reist Karen Soeters af naar Spanje en spreekt met reddingsgroepen, opvangcentra en galgueros over het lot van de Spaanse galgo. In Spanje ontmoet zij Valentina, een galgo die meerdere malen door haar eigenaar is opgehangen aan een boom, om een langzame dood te sterven…

Deze film werd gemaakt door Monique van Dijk Armor, Karen Soeters en Estefanía Pampín Zuidmeer en is een productie van PiepVandaag.nl en Cherry Blossom Productions.

Bekijk Broken Spirit – The Galgo’s Last Run hier onder:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Roep de Spaanse overheid nú op een verbod in te stellen op de jacht met galgo’s! Teken de petitie!

©PiepVandaag.nl