PETA onthult de waarheid achter het ‘Origin Assured’ label van de bontindustrie

Zangeres Paloma Faith herinnert het winkelende publiek er aan dat ieder stuk bont een product van wreedheid is

Amerikaanse nerts - origin assured
Amerikaanse nerts in het wild | Foto: Cephas [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
Vossen zonder vel op hun poten leven gedwongen naast hun rottende kooigenoten en een nerts met een onbehandelde hoofdwond die zo ernstig is dat het brein van het dier te zien is – dit zijn slechts enkele misselijkmakende beelden uit de meeste recent uitgebrachte videomontage, ingesproken door Paloma Faith, van beeldmateriaal dat is vastgelegd op pelsdierfokkerijen in landen die deel uit maken van het ‘Origin Assured’ marketing initiatief van de bontindustrie.

Na jaren van kelderende verkoopcijfers hebben de International Fur Federation en andere grote spelers binnen de bontindustrie de handen ineengeslagen en samen het ‘Origin Assured’ label tot stand gebracht in een poging de consument te gerust te stellen met betrekking tot de behandeling van dieren die gefokt en gedood worden voor hun pels. In PETA’s nieuwe video onthulling is niet alleen enorm leed te zien van dieren wiens vacht mogelijk het ‘Origin Assured’ label draagt, maar benadrukt ook het feit dat de vacht van dieren die gefokt worden in een van de 29 landen potentieel gelabeld kan worden als ‘Origin Assured’, waaronder de dieren die te zien zijn in deze video.

“Het ‘Origin Assured’ bont label heeft alleen het doel mensen zich beter te laten voelen over het feit dat zij een van de meest wrede industrieën in de wereld ondersteunen”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid E. Newkirk. “Waar het dan ook vandaan komt, wanneer een product bont bevat kan enkel het feit dat dieren ervoor geleden hebben gegarandeerd worden”.

Al het bont is een product van extreme wreedheid en de mishandeling van dieren. Dat is waarom ik voor namaak bont kies”, zegt Faith. “Met zoveel geweldige alternatieven op de markt is er gewoon geen excuus meer om de pels van de rug van een dier te stropen”.

PETA Nederland heeft een campagne opgezet om staatssecretaris Sharon Dijksma te verzoeken het verbod op pelsdierfokken in Nederland zo snel mogelijk in te voeren en daarbij in de voetstappen te treden van landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie over achter de wreedheid achter bont.

Cruelty Assured – de waarheid achter de internationale bonthandel – LET OP: schokkende beelden

Persbericht PETA.nl