Een spannende reddingsactie voor de Engelse Wildlife Aid Foundation. In het filmpje is te zien hoe Simon Cowell en andere mannen van de organisatie een jong hertje weten te bevrijden uit een smalle en lastig bereikbare ruimte tussen een schuurtje en stenen muur in iemands achtertuin.

hertje
Still YouTube

De organisatie is gebeld door de eigenaar van de tuin die het hertje heeft zien vallen tussen het stenen muurtje en de schuur. Hierdoor is het dier vast komen te zitten in een smalle ruimte waar niemand zo bij kan. De mannen van Wildlife Aid komen na overleg tot een plan maar zijn er nog niet zo zeker van. Het plan voor de redding neemt het risico met zich mee dat het dier een poot kan breken of zelfs kan komen te overlijden.

Uiteindelijk lukt het hen om het angstige hertje omhoog te krijgen en te bevrijden. Na een kleine gezondheidscontrole blijkt dat het dier helemaal in orde is en rent het de vrijheid weer tegemoet.

Bekijk hier een video van de reddingsactie:

Op PiepVandaag was al eerder te lezen over het goede werk van de Wildlife Aid Foundation, zoals het goede nieuws van de dag over een egeltje dat vast was komen te zitten in een conservenblik.

Bron: Wildlife Aid Foundation ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk