Zanger Justin Bieber heeft volgens hondentrainer Trevor Dvernichuk zijn bulldog Karma in de steek gelaten. De twintigjarige Bieber liet de hond in februari achter bij Dvernichuk en heeft haar daarna niet meer opgehaald.

Justin Bieber
Justin Bieber

Het tieneridool schafte Karma vorig jaar in de kerstperiode aan in Ontario, Canada. Biebers vader vroeg daarna de fans van zijn zoon (‘Beliebers’) een naam te verzinnen: uiteindelijk kozen ze voor Karma. Sinds februari 2014 verblijft Karma bij Dvernichuk. Oorspronkelijk was volgens hem een regeling getroffen voor enkele weken, waarin Karma getraind zou worden, maar Bieber haalde haar niet op. Dvernichuk:

“Dit is net zoiets als je kind naar school brengen en het nooit meer ophalen.”

Volgens de hondentrainer reageert Bieber niet op terugbelverzoeken en heeft hij ook niet betaald voor Karma’s onderhoud.

Justin Bieber bleek al vaker onverantwoordelijk om te gaan met dieren. Zijn hamster Pac gaf hij weg aan een gillende fan tijdens een concert. Het dier overleefde dit maar kort. Tot overmaat van ramp nam hij daarna een kapucijnaap als huisdier en vervoerde het dier naar München, Duitsland, waar het door de douane in beslag werd genomen. Bieber had niet de juiste papieren bij zich en overtrad daarmee een aantal wetten. De zanger is ook een tijdje vastgehouden en moest een boete van 12.000 euro betalen. Aapje Mally was nog maar 20 maanden oud en als diersoort uiteraard volledig ongeschikt om als huisdier te houden. Mally werd overgebracht naar Serengeti Park nabij Hannover.

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Angelique lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.