Hoeveel Justin Bieber ook van zijn aapje zegt te houden, het veertien maanden oude kapucijnaapje ophalen uit Duitsland is toch net iets teveel moeite voor het tieneridool. Of misschien is hij tot inkeer gekomen en beseft hij dat een aap absoluut geen huisdier is.

Kapucijnaapje - Justin Bieber
Kapucijnaapje | Foto: David M. Jensen (Storkk) (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
Het aapje, Mally genaamd, werd door Bieber zelfs mee in zijn privévliegtuig genomen voor een reis naar Duitsland. Begin april werd het diertje aldaar in beslag genomen door de douane.

Bieber had niet de juiste papieren bij zich en daarmee overtrad hij een aantal wetten. De zanger is ook een tijdje vastgehouden en moest een boete van 12.000 euro betalen. Het aapje zat sindsdien in quarantaine totdat de douane een gezondheidsverklaring heeft gezien.

Biebers manager heeft volgens de Britse Evening Standard contact opgenomen met de kliniek waar het aapje dit moment verblijft en gezegd dat het dier naar een veilige plek mag zoals bijvoorbeeld een dierentuin.

Eerder was er even sprake van dat het dier bij Stichting AAP in Almere zou worden opgevangen, maar gezien de belangstelling van verschillende dierentuinen is dat niet meer aan de orde.

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl