In een aantal Aziatische landen staat er met grote regelmaat hondenvlees op het menu. Om aan de vraag uit Azië te voldoen heeft Anthony Karbo, parlementariër en plaatsvervangend Minister voor Wegen en Snelwegen van Ghana, voorgesteld om een hondenvleesverwerkingsfabriek te openen in drie regio’s in het noorden van Ghana.

Hondenvlees
Verbod handel in hondenvlees in Yulin niet bevestigd | Foto credit: Animal People Forum via Compfight cc

In Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen consumeren de bewoners hondenvlees. In Zuid-Korea vertegenwoordigt deze industrie een waarde van twee miljard dollar per jaar. Dit bedrag correspondeert met 2,5 miljoen geslachte honden die in meer dan 20.000 restaurants in Zuid-Korea op het menu staan.

Gezondheidsdrankjes met hond
Bijna 7.000 honden worden er per dag geslacht. Niet alleen wordt het vlees van de honden gegeten als gerecht, het wordt ook verwerkt in zogenaamde gezondheidsdrankjes die onder de naam “Gae Soju” worden verkocht. Deze drankjes bevatten hondenvlees dat samen met diverse kruiden aan snot is gekookt totdat er een dikke vloeistof ontstaat. Volgens het Ghanese parlementslid Anthony Karbo zou Ghana moeten overwegen om een fabriek te openen om zo hondenvlees en “Gae Soju” als exportproduct te kunnen verkopen. Volgens Korba zijn er al jagers in de Ghanese stad Bolga actief die op honden jagen en ook honden opkopen.

Honden die worden gehouden voor hun vlees leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ook de manier waarop zij worden geslacht is afschuwelijk. De plannen van Korba baren dan ook grote zorgen bij dierenactivisten.

Wat Korba betreft blijft het niet bij een hondenvleesverwerkingsfabriek, maar wordt er ook een kattenvleesvewerkingsfabriek geopend in de stad Volta. Dit om aan de vraag uit China, waar men zo’n negen miljoen katten per jaar consumeert, te voldoen. Ook van katten worden er zogenaamde gezondheidsdrankjes gemaakt onder de naam “ Goyangyee Soju”.

Bron: 3news ©AnimalsToday Lianne Raat