Na het overlijden van een oud-leraar uit Vancouver, ontdekte New Westminster Animal Shelter in Canada dat hij een erfenis had nagelaten. Pas een paar weken geleden kwamen de medewerkers erachter hoe gul de overleden Daryl Mutz was.

erfenis
De katten en honden in opvang New Westminster profiteren van de aanzienlijke erfenis die het asiel krijgt | Foto: New Westminster Animal Shelter

Margie Fox, medewerkster van het asiel:

“We zijn een klein asiel in een klein stadje. We hebben een aantal vaste donateurs, maar dat gaat niet om grote bedragen. We waren dan ook overweldigd door de 245.000 euro die Daryl Mutz aan ons heeft achtergelaten. Hoe verdrietig het ook is dat die meneer er niet meer is, we konden ons meteen voorstellen wat een geweldige dingen we met dit bedrag konden doen.”

De goedgeefse Daryl had verder geen connectie met het asiel en woonde ook niet in het betreffende stadje, maar een vriend had hem verteld dat het asiel wel wat financiële hulp kon gebruiken. In plaats van het te gebruiken voor de basiszorg, heeft de curator van Daryls landgoed samen met de administratie van het asiel plannen bedacht om het geld te besteden. Margie vertelt:

“We hebben een budget voor voedsel, voor basis veterinaire zorg, voer- en drinkbakken en al dat soort dingen. We wilden niet dat deze geweldige donatie ook daarvoor gebruikt zou worden. Een deel van het geld zal dan ook gaan naar specialistische veterinaire zorg. We hebben bijvoorbeeld twee oudere Duitse herders, Fred en Ginger. Zij zijn een mooi voorbeeld van dieren die zullen profiteren van het geld. Fred heeft een tandheelkundige operatie nodig en beide honden hebben gewrichtsontstekingen, waar ze waarschijnlijk een stuk minder last van hebben met hydrotherapie.”

Daarnaast zal er geld besteed worden aan speelgoed en denkspelletjes om de dieren mentaal gestimuleerd te houden. Volgens Margie is de geestelijke gezondheid soms niet geweldig bij de honden in het asiel.

“Om dit beter te maken kunnen we behendigheidsspelletjes met ze doen, hydrotherapie volgen of op pad gaan.”

Ook aan de katten is er gedacht; er komen speeltjes om de stress te verminderen en met het geld kan er een trainer of gedragstherapeut ingehuurd worden.

Het mooiste is volgens Margie misschien nog wel dat ze nu ook mensen met lage inkomens kunnen helpen om voor hun dier te blijven zorgen.

“Door financieel te ondersteunen, kunnen we voorkomen dat mensen op den duur niet meer kunnen opdraaien voor de kosten van hun huisdieren en die beestjes bij ons terechtkomen. Voor een dier is het toch het fijnst om in zijn vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.”

New Westminster Animal Shelter is een klein asiel in Brits-Columbia, Canada, en zorgt voornamelijk voor in de steek gelaten huisdieren en zwerfdieren. Het zijn meestal honden en katten, maar ook vogels, ratten, konijnen en fretten zijn van harte welkom.

Bron: Mother Nature Network ©Animals Today Sophie Janssen