Afgelopen zondag is voor de zoveelste keer een paard ernstig mishandeld. Het gewonde dier werd aangetroffen in een weiland bij Bergharen vlakbij Wijchen in Gelderland. Volgens de eigenaar heeft het dier verwondingen aan de geslachtsdelen. Volgens de politie heeft de mishandeling tussen 10.00 uur en 15.45 uur plaatsgevonden. De eigenaar van het paard heeft inmiddels aangifte gedaan.

dierenpolitie - Bergharen
Foto: itsvasco via photopin cc

Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden.

Twee jaar geleden werden de eerste mishandelingen gemeld in het Gelderse Malden en Groesbeek. De paarden hadden dezelfde soort verwondingen. Eind oktober 2013 werden dergelijke mishandelingen ontdekt bij paarden in Noord-Holland. Vervolgens waren er incidenten in Oost-Brabant, Midden-Nederland en Limburg. Ook zijn er gevallen bekend in de grensstreken met België en Duitsland. Tot op heden is er nog niets bekend over de dader(s).

In het programma Opsporing Verzocht werd vorig jaar juni aandacht besteed aan de zware paardenmishandelingen. Er zijn nu bijna 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Getuigen

Mensen die getuige waren van, of andere informatie hebben over paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844

Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999

Meld misdaad anoniem: 0800-7000

Dierenpolitie: 144

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl