Voor één keer zijn de rollen omgedraaid in Afrika. In de buurt van het Kruger National Park in Zuid-Afrika is een groep van vijf stropers aangevallen door een leeuw. Een van de mannen, de 24-jarige Matome Mahlale heeft de aanval niet overleefd. Drie van de jagers wisten aan de kaken van de leeuw te ontsnappen door in een boom te klimmen, terwijl een ander wist te vluchten. 

Leeuw - stroper gedood
Foto: puliarf / Foter.com / CC BY

Woede over jacht

In het afgelopen jaar is er veel aandacht voor de jacht op wilde dieren in Afrika. Onder andere leeuwen, olifanten en giraffen worden aan de lopende band afgeschoten. Vooral de foto’s van de trofeejacht leiden tot veel woede over de hele wereld. Troffeejagers plaatsen ongegeneerd foto’s van zichzelf op internet, poserend naast het gedode dier. Hier wordt met veel afschuw op gereageerd.

Wraak voor Cecil

Afgelopen zomer werd de leeuw Cecil gedood, een beroemde leeuw onder natuurliefhebbers. Cecil werd doodgeschoten door een Amerikaanse tandarts, Walter Palmer. Zimbabwe besloot uiteindelijk om Walter Palmer niet te vervolgen voor het afschieten van Cecil.

Een bewoner van de streek zei tegen de Daily Express, over het incident waarbij stroper Matome Mahlale werd gedood, dat weinig mensen medelijden zullen hebben met de mannen. Wereldwijd zullen velen het zien als wraak voor Cecil de leeuw.

Bronnen: WashingtonPost.com & Express.co.uk ©PiepVandaag.nl Nadina van Wissen