Drie mannen redden het leven van een paard dat vastzat aan een hek van ijzerdraad in Río Negro, in het noorden van Patagonië, Argentinië. Het paard heeft veel geluk gehad, omdat er weinig verkeerd is in dit gebied en het dier mogelijk door niemand anders opgemerkt had kunnen worden.

paard
Paard gered van ijzerdraadhek in Argentinië | Foto: Facebookpagina Hugo Martínez

Het dier lag op zijn zij waarbij zijn benen vastzaten aan het hek. De drie mannen reden op de weg Ruta 23 toen ze het dier opmerkten. Zonder te twijfelen stopten ze de auto om het paard te redden. Heel voorzichtig naderden ze het dier. Eén van de mannen bedekte de ogen van het paard zodat deze niet zou schrikken en stil zou blijven liggen. De andere twee besteedden al hun aandacht aan het bevrijden van de benen van het ijzerdraad, wat veel moeite kostte. Uiteindelijk lukte het hen om het dier te redden. Het dier rende hierna dol van blijdschap door het veld.

Hugo Martínez, één van de drie mannen die het dier redde:

“Ik heb een ongelooflijk mooi moment beleefd, en dat wil ik delen. We troffen iemand met problemen. En god bracht ons naar deze plek op precies het juiste moment. Hij lag daar waarschijnlijk al langer dan één dag maar het eindigde goed.”

Bekijk de beelden van de redding hier.

Bronnen: Clarin, TN ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer