AliExpress, een Chinese webshop die wereldwijd actief is, verkoopt op grote schaal bont. Van wasbeer- tot kattenbont; je kunt het zo gek niet bedenken of AliExpress biedt het aan. Daarom roepen wij op om deze internetgigant onder de webwinkels te boycotten door er niets (meer) te kopen!

AliExpress
#BoycotAliExpress zolang ze bont verkopen! | Foto: schermfoto AliExpress

Webwinkel AliExpress is voor velen een bron om goedkoop een kabeltje te kopen voor de mobiele telefoon, of een nieuwe accu. Maar ook kun je er terecht voor alle andere denkbare producten: van cosmetica tot gereedschappen en van speelgoed tot kleding.

Alle diersoorten
Al eerder werd bekend dat AliExpress adverteert met kattenbont. Maar wie goed zoekt op de website komt bont tegen van alle mogelijke diersoorten. Als het maar een mooie vacht heeft biedt AlieExpress het aan. Daarbij doen de aanleverende bedrijven ook hun best om vachten zodanig te bewerken dat ze lijken op die van beschermde roofdieren, zoals tijgers en panters.

AliExpress
#BoycotAliExpress | Foto: schermfoto AliExpress
AliExpress
#BoycotAliExpress | Foto: schermfoto AliExpress

Gevilde wolven
Omdat deze webshop zich op de hele wereld richt moeten er enorme voorraden bont zijn bij de leveranciers. En dan hebben we het niet over een bontkraagje, maar over complete jassen van wasberenbont, diverse soorten vossen, konijnen, nertsen, struisvogelveren, en inderdaad, ook van katten. Tevens worden vachten los aangeboden, waaronder die van katten, maar ook van compleet gevilde wolven (zie de foto elders in dit artikel).

AliExpress
‘Genuine cat fur’ #BoycotAliExpress | Foto: schermfoto AliExpress

Martelmode
Bont betekent dierenleed in de ergste vorm. Van China is bekend dat de vachten doorgaans van de levende dieren getrokken worden, die daarmee een ware hel doormaken voordat ze het leven laten. AliExpress prijst deze producten echter aan alsof er niets aan de hand is en bestookt de wereldmarkt met martelmode.

AliExpress
Kattenvachtjes in alle kleuren #BoycotAliExpress | Foto: schermfoto’s AliExpress

Supermarkt voor bont
Omdat AliExpress zo populair is vanwege zijn lage prijzen geniet de webwinkel enorme populariteit, ook in Nederland. Maar velen zijn niet op de hoogte dat deze website feitelijk ook een supermarkt is voor de verkoop van alle soorten bont. Daarom roept PiepVandaag op om niets meer bij AliExpress te kopen zolang ze nog bont in het aanbod opgenomen hebben!

AliExpress
Gevilde wolf #BoycotAliExpress | Foto: schermfoto AliExpress

#BoycotAliExpress
We vragen aan iedereen die dit leest om deze oproep te delen op de sociale media. Want door te kopen bij AliExpress ondersteun je feitelijk de bonthandel, en wie wil dat nou?

Hoe sneller deze actie zich verspreidt des te groter de kans is dat mensen hun december-inkopen niet bij AliExpress doen. Gebruik bij het delen op de sociale media de hashtag #BoycotAliExpress en laat de wereld weten dat bont niet in winkels, niet in de kledingkast en niet het straatbeeld hoort!

AliExpress
#BoycotAliExpress! | Foto: schermfoto AliExpress

Voor meer actie tegen bont, zie ook de oproep van Boycot Bont om je profielfoto op de sociale media aan te passen. Hier vind je meer informatie.

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.