Dankzij donateurs, die enthousiast hebben gereageerd op de Sinterklaasactie, kan Varkens in Nood ruim 22.000 jute zakken uitdelen aan moedervarkens om mee te spelen, als nestmateriaal en om op te slapen. De vakbond van varkenshouders raadt zijn leden echter aan om deze Sinterklaascadeaus voor hun dieren te weigeren.

vakbond
Om mee te spelen, als nestmateriaal en om op te slapen | Foto: Varkens in Nood

Niet omdat de jute doeken ongewenst of onbruikbaar zijn, maar omdat de NVV en LTO menen dat het risicovol is voor boeren om ‘privégegevens en bedrijfsinformatie’ aan Varkens in Nood te verstrekken. Wat dat risico behelst is niet duidelijk. Wel schuiven de twee boerenbonden het belang van de varkens weer eens achteloos van tafel; hun leven zou door de simpele jute doeken even een stuk beter zijn geweest.

Niet op de kast laten jagen
Varkens in Nood heeft inmiddels een andere leverancier gevonden voor de zakken. We hopen bovendien dat de boeren die zich al hebben aangemeld, zich niet op de kast laten jagen door hun vakbond. Onder het publiek is de actie een groot succes, waardoor we hopen dat zich nog meer  varkenshouders zullen melden voor hun Sinterklaascadeau.

Persbericht Varkens in Nood