Wie nog geen plannen heeft voor dit weekend, moet zeker een bezoek brengen aan Kunsthuis Amsterdam. Tot en met 11 december is daar de expositie “Wild Encounters” van de wereldberoemde wildlifefotograaf David Yarrow te zien.

David Yarrow
Foto: David Yarrow

David Yarrow is een van ‘s werelds meest beroemde en gewaardeerde wildlifefotografen. “Wild Encounters” is Yarrow’s nieuwste boek en wordt beschouwd als een van de beste fotografieboeken van de afgelopen jaren. Het boek bevat 160 adembenemende foto’s van wildlife en en biedt een uniek inzicht in ‘s werelds meest boeiende en bedreigde diersoorten. De foto’s komen zó dichtbij, dat je de dieren bijna kunt aanraken. De expositie “David Yarrow – Wild Encounters” in Kunsthuis Amsterdam toont een selectie van Yarrow’s 30 meest recente, iconische en nooit eerder vertoonde levensgrote foto’s.

David Yarrow
David Yarrow, 49, werd geboren in Schotland en is woonachtig in London. Hij staat bekend om zijn minutieuze voorbereiding, onuitputtelijke doorzettingsvermogen en behoedzame geduld in het veld. De foto’s van David Yarrow zijn onderscheidend door hun gevoel van atmosfeer, verbondenheid en aanwezigheid; een bijna tastbare beleving zoals zelden vertoond. Voor Yarrow zijn passie, tijd, inzet en geduld de hoekstenen van zijn streven naar beelden die het overige aanbod overstijgen.

David Yarrow begon zijn carrière als fotograaf van Internationale sportevenementen. Op 20 jarige leeftijd wordt hij uitgeroepen tot Young Scottisch Photographer of the Year, hetzelfde jaar waarin zijn iconische foto van Maradona met de World Cup beker boven zijn hoofd verheven de voorpagina’s van alle grote internationale kranten sierde. Tegenwoordig behoort Yarrow tot de absolute top van ’s werelds wildlife fotografen en richt de Schotse fotograaf zijn lens vooral op de meest ver gelegen uithoeken van de wereld om haar betoverende doch bedreigde schoonheid vast te leggen.

Dier- en natuurbeschermer
De reizen van Yarrow leveren de avontuurlijke fotograaf naast spectaculaire beelden ook inzicht in belangrijke milieu- en geopolitieke problemen. Deze kennis komt ten goede aan Yarrow’s lange-termijn inzet voor de African Conservation Charity Tusk, waarvan ZKH de hertog van Cambridge de Royal Patron is. 10% van alle verkoop van foto’s en boeken van David Yarrow komen ten goede aan projecten in Afrikaanse landen en de foto’s van David Yarrow worden 2 maanden lang levensgroot op Times Square getoond in een campagne tegen stroperij.

De expositie “David Yarrow – Wild Encounters” is tot en met 11 december te zien in Kunsthuis Amsterdam, Amstelveenseweg 135 te Amsterdam.

Bronnen: Facebook, Kunsthuis Amsterdam
©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor