Een tot nu toe onbekende Russische held heeft zijn eigen leven gewaagd om een door het ijs gezakte hond te redden. In de ijzige kou besloot hij dat het leven van de hond meer waard was dan zijn eigen veiligheid.

ijs
Met risico voor eigen leven | Foto: screenshot video Alexander Levashov/YouTube

De kou heeft al toegeslagen in Rusland en dat resulteerde in de eerste sneeuw en het dichtvriezen van de vijvers in parkjes. Maar zoals vaak zijn er nog plekken waar het ijs niet dik genoeg is, en dat werd een hond bijna fataal. Misschien wilde hij drinken uit een nog niet dichtgevroren gedeelte; niemand weet precies waarom de hond in zijn benarde positie terechtkwam.

Terwijl Alexander Levashov besloot om de hond te filmen in plaats van te redden, kwam er opeens een man aan die geen moment twijfelde. Hij trok zijn jas en shirt uit en rende snel naar de hond, die door het ijskoude water steeds minder actief werd.

Doodsangst
De redder ging voor de zekerheid plat op het ijs liggen om het gewicht te verdelen en strekte zijn hand uit naar de halsband van de wanhopige hond. Die was echter in doodsangst en gaf zijn redder eerst een flinke beet. Dit deed hem er gelukkig niet van weerhouden om te blijven proberen de hond uit het water te trekken.

Na een aantal pogingen lukte het hem toch en de hond bleek gelukkig nog niet helemaal door de kou bevangen. Op een drafje ging hij ervandoor en volgens omstanders rende de hond linea recta naar huis. Kort nadat het filmpje eindigt kwamen de hulpdiensten die de hand van de held hebben verbonden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Voorzichtig!
Komende dagen wordt er ook in Nederland vorst verwacht. Het kan zomaar zijn dat er dan ook hier dieren door het nog dunne ijs zakken, of misschien vastvriezen. Wees voorzichtig met het redden van deze dieren als je niet weet hoe diep het water ter plekke is. Bel in die gevallen altijd met de dierenambulance, of als je het nummer daarvan niet paraat hebt met 144.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.