Na de tandarts die in opspraak raakte omdat hij leeuw Cecil doodde, krijgt nu een dierenarts veel kritiek omdat ook hij een leeuw in Afrika heeft doodgeschoten. De Italiaan Luciano Ponzetto plaatste recent een foto op zijn facebookpagina van een jachtsafari in Tanzania enkele jaren geleden, waar hij trots poseert naast een dode leeuw en er zijn meer foto’s te vinden van Ponzetto’s jachtuitjes. Duizenden mensen zijn terecht woest op de dierenarts, die meerdere doodsbedreigingen kreeg.

Ontslag dierenarts
Foto via Facebook

Ponzetto zelf is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt toestemming te hebben gekregen het dier te doden. En met de combinatie hobbyjacht en zijn vak als dierenarts is volgens hem ook helemaal niets mis.

Dierenrechtenactivisten zagen dit echter anders en protesteerden bij de kennel in Caluso, waar zo’n 150 zwerfhonden zijn gehuisvest en Ponzetto werkzaam was. De Italiaanse hondenbescherming (Lega nazionale per la difesa del cane) wil dat hij uit de nationale associatie van dierenartsen wordt gezet. Woordvoerder Piera Rosatie:

“Hoe is het mogelijk dat iemand die beweert zich in te zetten om mensen respect voor het welzijn van dieren bij te brengen, uit jagen gaat en zegt dat het een niets met het ander te maken heeft? Het doden van een dier voor de lol is duidelijk het tegenovergestelde van respect en welzijn.”

De werkgever van de dierenarts noemde de hobby van hun werknemer in eerste instantie legaal, maar door de maatschappelijk commotie werd uiteindelijk toch besloten de man op non-actief te zetten.

“We zijn volledig tegen de jacht en elke vorm van het misbruiken van dieren.”

Bron ©PiepVandaag.nl