De organisatie ‘Wolven in Nederland’ gaat samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provinciale landschappen op tientallen plekken langs de oostelijk Nederlandse grens, cameravallen plaatsen om de komst van de wolf vast te kunnen leggen.

Wolven
Wolven | Foto: Wikimedia Commons

In een uitzending van Vroege Vogels hebben Leo Linnartz van Wolven in Nederland en boswachter Hans Rauwerdink van Natuurmonumenten de eerste cameraval opgehangen in de buurt van Winterswijk.

Afgelopen maart werd bij Meppen, vlakbij de grens met Drenthe, al een wolf gefotografeerd en twee weken later was het raak bij een militair oefenterrein, op minder dan 10 kilometer van de grens bij het Twentse Denekamp.

Helaas meldde de Naturschutzbund Deutschland eerder deze maand ook dat de wolf het sinds diens terugkeer in Duitsland, rond het jaar 2000, zeer zwaar heeft. Het verkeer en illegale jacht zorgen voor veel slachtoffers en maakt de mens de grootste vijand voor het voortbestaan van het dier, die eerder al 150 jaar compleet verdwenen was van Duits grondgebied.

Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl