Veertienjarige olifant Sunder, die onder afgrijselijke omstandigheden wordt gehouden in een donkere schuur bij de Jyotiba tempel in India, komt vrij! Het hoger gerechtshof van Bombay heeft eindelijk de beslissing van dr. Patangrao Kadam, minister van bosbeheer, die in augustus 2012 al vond dat Sunder overgedragen moest worden aan PETA India, bekrachtigd.

olifant Sunder
Sunder aan de ketting in de donkere schuur bij de tempel | Foto: PETA India

Er is jarenlang gestreden voor Sunder, de jonge olifant, die continue geketend met scherpe voetboeien, regelmatig mishandelingen moet doorstaan en totaal geen bewegingsvrijheid heeft. Mensen van over de hele wereld tekenden de PETA’s petitie en beroemdheden als Sir Paul McCartney en Pamela Anderson zette zich in voor de vrijlating van het dier.

Nu is het dan eindelijk zo ver. Sunder zal op korte termijn worden overgebracht naar het Wildlife Rescue and Rehabilitation Centre (WRRC) in Bangalore en daar beginnen aan een beter bestaan.

PETA’s campagne voor Sunder heeft 21 maanden geduurd, maar met resultaat. De organisatie belooft dan ook niet te zullen rusten totdat Sunder een nieuw leven kan beginnen, veilig en wel.

Bron ©PiepVandaag.nl