Een olifant van Circus Renz International dat voor een aantal shows neerstreek in Wilnis is zaterdag 20 juni voor de ogen van omstanders mishandeld door een van zijn verzorgers. Terwijl het dier buiten stond en over een lage omheining wilde stappen snelde de circusmedewerker toe en deelde een aantal harde stokslagen uit om de olifant in het gareel te houden.

Circus Renz
De mishandeling van de olifant | Foto: screenshot video

De mishandeling vond plaats terwijl een aantal geïnteresseerde omstanders de olifanten bekeek. De man die de olifant slaat roept een aantal keren dat de toeschouwers niet mogen filmen, maar die reageren verontwaardigd op hetgeen ze waarnemen. Ook de maker van de video die we hier laten zien wordt toegeschreeuwd om te stoppen met filmen, maar die weigert dat.

De beelden tonen aan dat de verzorger van de olifant de Wet Dieren ernstig overtreedt. Het is aannemelijk dat deze manier van mishandeling een gebruikelijke handelswijze is, aangezien de dader er niet voor terugdeinst om de olifant te slaan terwijl er getuigen aanwezig zijn.

Traditioneel
Circus Renz International adverteert met ‘130 minuten traditioneel en klassiek circus mét dieren’. Wel maken ze het voorbehoud dat de show met de olifanten afhankelijk is van de geldende wetgeving. Op 15 september dit jaar gaat in Nederland het verbod in om wilde dieren te laten optreden in het circus.

Circus Renz
Schermfoto van de website van Circus Renz International | Foto: PiepVandaag.nl

Dezelfde olifanten als op de eerste foto en in de video kwamen zaterdag in het nieuws omdat de brandweer langskwam om de dieren te verkoelen door ze een bad te geven met de brandslang.

Bekijk hieronder de schokkende beelden die aantonen dat Circus Renz International het niet zo nauw neemt met het welzijn van hun olifanten:

Bijna olifant ontsnapt in wilnis.Blijkbaar mocht ik dit niet filmen.

Posted by Danny Versluis on zaterdag 20 juni 2015

Bron: Facebook ©PiepVandaag.nl