Als je naar de grootte van een olifant kijkt, verwacht je het wellicht niet, maar olifanten kunnen erg gehaaid zijn. Dat bewees een nieuwsgierige wilde olifant die afgelopen weekend stiekem de grens tussen China en Laos overstak.

grens
Een slimme olifant stak de grens tussen China en Laos over, op zoek naar voedsel | Foto: Sri Lanka Wildlife Conservation Society

Videobeelden laten zien hoe een wilde olifant in de vroege ochtenduurtjes de grens oversteekt van China naar Laos. De grijze dikhuid loopt op zijn gemakje over de weg naar buurland Laos. Voorzichtig stapt het dier over de slagboom, om vervolgens zijn weg te vervolgen op zoek naar een lekker hapje. Volgens een grenswacht is er door de winter namelijk weinig voedsel te vinden voor de dieren:

”Het is nu winter hier en dan is er weinig eten te vinden in het bos, waar de olifanten leven. Deze ging waarschijnlijk eten zoeken in een dorpje vlakbij de grens, dat zien wij wel vaker rond deze tijd.”

Twee Chinese grenswachters spotten het grote dier, waarna er twee teams werden gestuurd om de olifant te volgen en nabijgelegen dorpjes te waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke situaties. Een andere beveiligingscamera laat zien dat de olifant twee uur later weer terugkeert. In plaats van over de slagboom te stappen, liep het dier nu langs de boom. De olifant zou geen schade hebben aangericht in het gebied.

Niet alleen was het voor de olifant een spannend avontuur, ook de grenswachters hadden een merkwaardige avond. Niet eerder hadden zij een wilde olifant de grens over zien steken.

Geschat wordt dat er slechts 300 Aziatische olifanten leven in het grensgebied rond China en Laos.

Bekijk de video van de nieuwsgierige olifant:

Bron: BBC ©Animals Today Nadine van Wissen