De familie Roberts in Houston, Texas (Verenigde Staten) moest een moeilijke beslissing nemen: hond Duke leed aan een agressieve vorm van kanker en de familie moest hem laten inslapen, om Duke uit zijn lijden te verlossen. Iedereen die een huisdier heeft begrijpt hoe moeilijk het is om afscheid te moeten nemen van je trouwe viervoeter. De familie besloot daarom om Duke nog één allerlaatste mooie dag te geven.

piepvandaag-duke18
Alle foto’s op deze pagina: ©Robyn Arouty

Duke leed aan osteosarcoma, de meest voorkomende soort botkanker bij honden. Deze kanker staat erom bekend zeer agressief te zijn en zich snel te verspreiden. De kanker begon in Duke’s voorpoot, die geamputeerd werd. Maar de tumor bleef groeien en zorgde er uiteindelijk voor dat zijn ribben uit elkaar werden gedrukt, wat het dier enorm veel pijn bezorgde.

Duke’s baasje, Jordan Roberts, maakte een afspraak met de dierenarts om Duke op maandag 7 juli te laten inslapen. Maar niet voordat Duke nog een allerlaatste, prachtige dag zou beleven. Ze vroeg haar goede vriendin en fotograaf Robyn Arouty om Duke’s laatste momenten op camera vast te leggen.

Duke at hamburgers; hij speelde in het waterpark en hij bracht de dag door met degenen van wie hij het meeste hield. Arouty in een email aan Huffington Post:

“Het was echt prachtig. Het ene moment ging over in het andere. De dag begon met hamburgers, toen kwamen de jongens langs, toen andere vrienden, et cetera. Het waterpark was een spontane actie. En daarna liep Duke onder de ‘Regenboogbrug’, wat ironisch genoeg een term voor de plek waar huisdieren naartoe gaan als ze sterven. Ik voelde me vereerd.”

Bekijk hier de prachtige en ontroerende fotoserie “I died today” (“ik stierf vandaag”) van Duke’s laatste dag op aarde, gemaakt door Robyn Arouty:

 

Ik stierf vandaag. Door Duke Roberts.

©Robyn Arouty
“En we aten heel veel hamburgers. We hadden een feestje”.
piepvandaag-duke02
“En ik heb gelachen”.
piepvandaag-duke03
“En ik dacht na over hoe ik het hier zo zou missen”.
piepvandaag-duke04
“We maakten grapjes”.
piepvandaag-duke05
“We waren serieus”.
piepvandaag-duke06
“Mijn vrienden van hiernaast kwamen me opzoeken. Ze zijn een tweeling. Toen iemand ze een van mijn hamburgers aanbood, zeiden ze: ‘Nee dank je, ik wil ze niet van Dukey afnemen’ “.
piepvandaag-duke07
“Kristen kwam me opzoeken. Zij is heel leuk. Ze is mijn kapper. En mijn vriendin”.
piepvandaag-duke08
“Toen we op de dierenarts wachtten, zei Kristen dat we gingen wandelen. Toen zei iemand: waarom gaan jullie niet in het waterpark spelen? Dus daar gingen we”!

piepvandaag-duke09

piepvandaag-duke10
“Je weet toch dat ik je ga missen?”
piepvandaag-duke11
“En jij mij toch ook?”
piepvandaag-duke12
“Je moet me helpen op mijn familie te passen”.
piepvandaag-duke13
“Hoor je me? Dat is het enige dat ik wil”.
piepvandaag-duke14
“We werden vandaag nat”.
piepvandaag-duke15
“We hebben vandaag gelachen”.
piepvandaag-duke16
“We voelden ons vandaag dankbaar”.
piepvandaag-duke17
“We hebben vandaag de regels overtreden”.
piepvandaag-duke18
“Ik luisterde naar de kinderen, die in de verte speelden. En ik dacht aan de twee kindjes thuis. Ik beschermde ze graag”.
piepvandaag-duke19
“Ik heb me vandaag ontspannen”.
piepvandaag-duke20
“Ik voelde geen pijn. Ook al was de tumor zo groot gegroeid”.
piepvandaag-duke21
“Ik heb vandaag liefde gevoeld”.
piepvandaag-duke22
“Ik heb afscheid genomen van mijn mooie vriendin Kira. Ze ‘zag’ me boven mijn lichaam staan, voordat de dokter zei dat het tijd was. Ik was enthousiast, ik sprong en ik was blij”.
piepvandaag-duke23
“Ik heb geen gedag gezegd. Ik zei: tot we elkaar weer zien”.
piepvandaag-duke24
“Ik heb geluk gehad. Onze tijd was kort. Maar jullie allebei hebben me een tweede kans gegeven en we hebben het er van genomen. Je houdt van me als ik naar je kijk. Ik zal er nooit mee ophouden”.
piepvandaag-duke25
“Voor altijd de jouwe, Dukey”.

Bekijk hieronder een ontroerend filmpje met foto’s van Duke’s leven:

Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Alle foto’s ©Robyn Arouty: www.robynarouty.com | www.facebook.com/robyn.arouty.photography