Sinds een aantal dagen gaat een video rond op het internet over hond Lilica. Het is dan ook een uitzonderlijk hartverwarmend verhaal, dat natuurlijk ook een plaatsje bij PiepVandaag’s #GNvdD krijgt. Lilica werd als jonge pup achtergelaten, maar werd gevonden door Neile Vania Antonio in het Braziliaanse São Carlos. Sindsdien woont Lilica op een autokerkhof, samen met Neile, andere honden, katten, een ezel en een gezelschap kippen.

hond Lilica

Iedere avond gaat Lilica op pad. Ze loopt ruim drie kilometer langs een drukke snelweg om een bezoek te brengen aan Lucia Helena de Souza, die zwerfdieren verzorgt. Lucia en Lilica hebben namelijk een uitzonderlijke overeenkomst. Lucia maakt een zakje voedsel klaar en ontmoet Lilica klokslag half tien ’s avonds. De viervoeter eet een paar happen en Lucia maakt vervolgens het zakje dicht. Dan maakt de dappere hond de kilometerslange, risicovolle reis terug naar de rest van haar familie om hen ook te voeden.

Bekijk onderstaande video over deze uitzonderlijke hondendame [ENG ondertiteld]

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.