In India zorgen nilgai antilopes volgens boeren voor schade aan hun gewassen. De overheid gaf daarom jagers onlangs de opdracht om 300 dieren dood te schieten. Maar deze jacht eindigt in een gruwelijk tafereel, waarbij te zien is dat een gewonde antilope de jacht overleeft en levend wordt begraven. Deze beelden zijn vastgelegd en de video is viraal gegaan. Wereldwijd spreken mensen hun walging uit.

nilgai
In India zijn honderden nilgai-antilopen gedood, omdat ze overlast zouden veroorzaken. Een dier werd zelfs levend begraven | berniedup Flickr via Compfight cc

Boeren klaagden dat hun gewassen worden vernield door de nilgai antilopes. De afdeling Bosbeheer van het district Vaishali in de staat Bihar huurde jagers in en maar liefst 300 dieren werden doodgeschoten, om zo het probleem van de boeren op te lossen. De meeste antilopes stierven gelijk, maar een gewonde antilope kwam gruwelijk ten einde. Het dier overleefde de jacht en de jagers besloten dan maar om de antilope hardhandig in een put te sleuren met een graafmachine en levend te begraven. Eenmaal in het gegraven gat gegooid, staat het dier hulpeloos om zich heen te kijken als de graafmachinebestuurder keer op keer aarde over het dier uitstort. Een tragisch beeld. Totdat het levende dier bedekt is met aarde. Deze antilope sterft een gruweldood.

De beelden zijn schokkend:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Geschokt

De video gaat viraal en wordt meer dan 2,8 miljoen bekeken. Wereldwijd hebben mensen geschokt gereageerd. Uiteraard proberen de verantwoordelijke instanties hun straatje schoon te vegen. Zo werd de echtheid van de video in twijfel getrokken. Maar door politieonderzoek werd aangetoond dat de beelden wel degelijk echt zijn. De afdeling Bosbeheer wordt om opheldering gevraagd en verzocht actie te ondernemen tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het levend begraven van het dier.

Arrestatie

Volgens dierenrechtenorganisatie PETA is de bestuurder van de graafmachine gearresteerd en de betrokken boswachter op non-actief gezet. Verder onderzoek loopt en PETA India is in contact met de autoriteiten.

Bronnen:

DNA India

©Animals Today