Nieuwe undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights tonen nog indringender de bedroevende levensomstandigheden van nertsen aan in de voormalige steenbakkerij in Langemark. Op de beelden is te zien hoe de pelsdieren in de zwaar vervuilde nertsenfokkerij in zeer vieze kooien vol met uitwerpselen moeten leven. Met een petitie wil Animal Rights de sluiting afdwingen.

Langemark
Dode nerts | Foto: Animal Rights

Vorige week berichtte PiepVandaag al over de beelden van Animal Rights, die nu nog duidelijker de vreselijke misstanden weergeven. Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights:

“We zijn het zat en kondigen dan ook een manifestatie aan bij de nertsenfokkerij. Nertsen laten lijden voor een onnodig luxeproduct als een bontjas is onacceptabel.”

Inspectie
Het departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid constateerde tijdens een inspectie in 2015 dat nertsenfokker Coffyn in Langemark in overtreding was. Zo werden de kadavers van de nertsen niet in de vrieskist opgeslagen maar op de mestvaalt geworpen. Bovendien is de nertsenfokkerij niet afgesloten waardoor nertsen kunnen ontsnappen.

Animal Rights inspecteerde in 2015 tweemaal de condities van de nertsenfokkerij in de voormalige steenbakkerij. Nadine Lucas, was zelf ooggetuige:

“Bij binnenkomst zagen we lange rijen van draadgazen kooien met daarin krijsende nertsen. De nestboxen van de nertsen zaten vol met uitwerpselen. Meerdere dode nertsen lagen in de kooien of op de grond en waren in staat van ontbinding. De gehele nertsenfokkerij was zwaar vervuild.”

Petitie
Om een einde te maken aan het dierenleed in de voormalige steenbakkerij heeft Animal Rights een petitie opgezet om de nertsenfokkerij gesloten te krijgen.

Bekijk hieronder de zeer schokkende en confronterende beelden:

Persbericht Animal Rights


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.