In een tijdsbestek van slechts één week zijn minstens negen wolven levenloos aangetroffen in een nationaal park in Italië. De autoriteiten van het park vermoeden dat deze dieren het slachtoffer zijn geworden van vergiftiging, mogelijk veroorzaakt door boeren. Daarnaast werden ook drie gieren en twee raven dood aangetroffen op de locatie.

wolven
Negen dode wolven gevonden in Italië | Foto: publiek domein

Hoewel het politieonderzoek nog gaande is, heeft het nationale park Abruzzo, Lazio en Molise in een verklaring laten weten dat het er sterk op lijkt dat er vergiftigd lokaas is achtergelaten voor de dieren. De karkassen zijn gevonden in het Cocullo-gebied (L’Aquila). Michela Vittoria Brambilla, plaatsvervangend voorzitter van de Italiaanse Liga voor dieren- en milieubescherming, heeft de kwestie van de vergiftigde wolven besproken. Ze heeft bovendien aangekondigd dat de vereniging een klacht zal indienen tegen de onbekende daders van deze vergiftiging.

Eisen strenge straf

Het definitieve bewijs moet nog worden geleverd door het Zoo Prophylactic Institute van Abruzzo en Molise. De lichamen van de dode dieren zijn namelijk naar dit instituut gebracht. Recentelijk zijn echter lokazen ontdekt die doordrenkt waren met chemicaliën, waardoor er weinig twijfel bestaat. Het park vermoedt dat een kleine groep boeren verantwoordelijk is voor de vergiftiging en eist ook een strenge straf.

Tot slot, het samenleven van mensen en wilde dieren in Italië is al een lange tijd een onderwerp van zorg. Vorige maand werd een Italiaanse jogger gedood door een beer. Vervolgens hebben de autoriteiten de beer gevangengenomen. Dierenactivisten hebben gepleit voor de vrijlating van de beer en hebben een rechtszaak aangespannen. De uitspraak van de rechtbank wordt naar verwachting volgende week verwacht.

Gevangen beer niet schuldig aan dood Italiaanse jogger

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Joelle Schelvis