Michael Kors Holdings Limited, het bekende luxe modehuis, heeft aangekondigd dat het vanaf eind december 2018 stopt het gebruik van bont in haar collecties. Hiermee hebben Michael Kors en Jimmy Choo zich aangesloten bij het internationale Fur Free Retailer Program dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door Bont voor Dieren met haar Bontvrijlijst.

Michael Kors

John D. Idol, voorzitter en CEO van Michael Kors:

“Ik ben er trots op aan te kunnen kondigen dat ons bedrijf de toezegging heeft gedaan om geen gebruik meer te maken van bont in onze collecties van Michael Kors en Jimmy Choo. Deze beslissing is het begin van een nieuw hoofdstuk, ons bedrijf zal steeds meer gaan inzetten op het gebruik van innovatieve materialen.”

Ontwerper Michael Kors zegt:

“Dankzij technologische vooruitgang in het productieproces hebben we nu de mogelijkheid om een luxe-uitstraling te creëren met behulp van imitatiebont. Tijdens onze modeshow in februari zullen we deze nieuwe technieken presenteren.”

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert is erg gelukkig met het besluit:

“De bontaccessoires van Michael Kors zijn erg populair en een bontvrij beleid scheelt dan ook tienduizenden dieren. Na wereldwijde campagnes gingen topmerken als Gucci en Hugo Boss over op andere materialen. Er is een prachtige, niet te stoppen ontwikkeling gaande naar duurzame mode zonder dierenleed. Actievoeren helpt om de martelmode te stoppen!”

Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance, zegt:

“De Fur Free Alliance feliciteert Michael Kors met deze grootse beslissing. Het wordt steeds duidelijker dat de kledingindustrie en consumenten niets te maken willen hebben met onnodig dierenleed, zeker wanneer er innovatieve alternatieven voorhanden zijn.”

Michael Kors sluit zich aan bij Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren, Hugo Boss en Elisabetta Franchi de bontvrije leiders van de luxe-mode.

Persbericht Bont voor Dieren